Milyen ütemben pusztul a baktériumkultúra áramlásmentes környezetben?
Úgy tudom, viszonylag gyorsan pusztulnak. Na igen ez a "viszonylag" nem kimondottan SI mértékegység... :)
Általában pár órát szoktak mondani, 4-5 óra alatt jelentős a pusztulás.
De ez szerintem sokban függ a víz eredeti O2 tartalmától, mert nem maga az áramlás, vagy a kaja hiány okozza elsődlegesen a vesztüket, hanem megfullannak. (aerob baktériumok lévén)
Viszont a szűrőn kívül máshol is vannak ilyen bacik, legtöbb az aljzatban, szóval ha van is egy tömeges baktérium pusztulás, gyorsam ismét elszaporodnak, ha minden ok.
Igen, ezeket nagyjából tudom, de köszönöm szépen a választ!
Valami konkrét kísérleti eredményre, szakirodalomra vártam, de nem tolonganak a válaszolók :)
nem tudom, neálam red cherrik szűrő nélkül voltak 2 hónapig és nem kellett sűrűn takarítani, valahogy beállt a kis vizük, nem büdösödött, meg semmi, de ott volt sok növény.
Szerintem ha van sok növény, akkor nem áll le ez a lebontó baktérium.
Habár nem ide tartozik,csak eszembe jutott a második válaszoló,hozzászólása alapján,hogy olvastam valamelyik blogon egy low tech elméletet mi szerint nem is kell szűrő mivel a növények szívesebben veszik fel az ammóniát mint a nitrátot és így ha elég a növény akkor nem is kell semmilyen szűrő mert a növények kivonják az ammóniát a vízből.
Ezekszerint a 01:08-as válaszolónak ezt részben sikerült alá támasztani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!