Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Üdv! Egy 112 L akváriumba,...

Üdv! Egy 112 L akváriumba, mondana vki - valami bevált "jó" kis halat!? Most van benne 11 db neon + 6 db ékfoltos razbóra . Szeretnék még vmi halat, de 1 újabb "csapat" félek már sok lenne .

Figyelt kérdés

2015. máj. 17. 15:41
1 2 3
 11/27 Dioxyde ***** válasza:
Garnélák és betta nem biztos jól kijönnének...
2015. máj. 19. 15:30
 12/27 Salx Narval ***** válasza:
Hű, igazad van a garnélákról teljesen megfeledkeztem.:D Hát lehet, hogy az ivadékot megdézsmálná kicsit, a felnőttekre valószínűleg nem jelentene veszélyt. Szerintem ha jó dús a növényzet nagy galibát nem okozna így sem, de biztosra ezt nem merném kijelenteni.
2015. máj. 20. 03:36
 13/27 A kérdező kommentje:

pfff.. pedig már kezdtem a Bettákban gondolkodni .. közben benéztem a legközelebbi kereskedésbe is , ott is javasolták a bettákat ( 2-3 nőstényt) meg még gurámit , s xiphot , ( meg persze ami nekem is tetszik .. de nem véletlen kérdezem itt , mert ott persze hogy mindenre azt mondják hogy jó ..( már persze attól a kevés kívételtől eltekintve ami annyirra nyilvánvaló hogy nem )

Köszönöm a válaszokat !

2015. máj. 20. 18:04
 14/27 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem vegyél mohát és tüskéshínárt, tegyél a talajra gyökeret, pár bújót és 1db fiatal hím bettával próbáld meg. Ő sem fog több ivadékot megenni mint a meglévő halaid. Sajnos a három nőstény is bunyózhat egymással, a gurámi még a bettánál is nagyobb veszélyt jelenthet a garnélákra, a xifó meg csapatban érzi jól mágát elég nagyra nő , szóval sok lenne ide még egy kis csapatnyi is, arról nem beszélve, hogy ők is szívesen megkóstolnák az ivadék garnélát.
2015. máj. 20. 20:37
 15/27 A kérdező kommentje:

Húú .. Köszi , na ez jó részletes leírás volt .. van mohám egyébként rengeteg - meg garnéla bújó cső is .. azóta jobban szaporodnak is .. most is vannak 1-2 mm esek . gondoltam hogy az üzletben mindent rám akarnak dumálni - mondjuk szép gurámijaik voltak - meg is tetszett .. meg ilyen narancsos -fekete pöttyös xiphok ...

na akkor szted bettából mehet 1 !? az nem baj hogy csak 1 lesz belőle ? és aakor ne nőstény , hanem inkább hímet mondasz ? Köszi !

2015. máj. 20. 21:12
 16/27 Salx Narval ***** válasza:
Nézd, azzal mindenképp számolnod kell, hogy pár db garnélaivadékot elkaphat, ha sajnálod akkor inkább ne vegyél. Én csak arra gondoltam, hogy dús növényzet esetén akkor is marad elég a szaporulatból ha pár db áldozatul esik. A hímet csak azért ajánlottam mert nagyobb és mutatósabb, lány is lehet. A természetes élőhelyükön magányosan élnek, területüket erősen védik minden fajtársukkal szemben, a nőstényt is csak a párzás idejéig tűri meg, párzáskor minden nála kisebb halra veszélyt jelenthet egy szűkebb akváriumban. Egy ismerősöm 3 db lányt vett, mondván azok jól elvannak együtt, az lett a vége, hogy mindegyiket külön kellett tegye mert megtépték egymást, máshol viszont jól elvoltak, nálam is, szóval ez is lutri. Vagy 1db lány, vagy 1db hím. Ha nem lennének garnélák könnyebben lehetne társhalakat ajánlani. Nem gondolkodtál még egy kisebb garnélás akváriumban, szerintem az lenne a tuti?
2015. máj. 21. 02:14
 17/27 A kérdező kommentje:

Jó , hát erre számítani lehetett , mint ahogy valszeg a Razbórák és a Neonok is biztos pusztítottak .. De mindenesetre szaporodtak így is . Szal külön aki kilőve ..

A kérdés az volt inkább, hogy a kifejlett példányokat és a többi halat nem -e támadja .. !? Ill. hogy magányosan lehet-e - nem rossz -e úgy neki ..De ha nem akkor asszem ki lesz próbálva .. Legfeljebb ha nagyon gáz a helyzet -akkor kiszedem .. meg nem is akarok még több halat - hogy azért legyen helyük .. stb . most van 11+6 hal .. de nem bánném ha lenne valami ékesssége is az akinak .. tudom hogy nem jó a nagyon mix .. de hát érthető azért nem ? Köszi !

2015. máj. 21. 19:55
 18/27 Dioxyde ***** válasza:
Minden betta más van amelyik nyugis van amelyik mindenre ugrik gurámik paradicsomhalak stb.....lehet találnál olyan bettát ami pont nem eszi meg a garnélákat,de ha ragadozó halad van az általában megeszi azt ami befér a szájába ez van ilyenek a halak....nagyobb megeszi a kisebbet
2015. máj. 21. 20:56
 19/27 A kérdező kommentje:

azt a mndenit .. akkor a nagyokat is támadja .. pff. az nem jó hír ..

tudom már farasztó vagyok .. ezt még megnéznéd nekem .. látom értesz a halakhoz ( kereskedésben úgyis azt mondjál hogy jó )

na szal itt lenne ez -épp most találtam - miután Bettát kerestem !!

mondtad hogy a Gurámi nem nagyon oké ! de ez vmi törpe ...

és 2 db-ot mond 60 L -be

akkor ez esetleg még épp beférne nekem elvbe .. 4cm mint a többi kb .

[link]

köszi

2015. máj. 21. 21:10
 20/27 A kérdező kommentje:
mármint a Razbóra és Neon ..
2015. máj. 21. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!