Egy bánya tavon tervezek horgászni, csak az a baj, hogy a viz mélység egészen 20 méter méslységet is elérheti, Nagy pontyok élnek itt. Legmélyebben próbálkozzak, vagy inkább a sekélyebb részeket?
Kérdezz meg ott egy öreg tapasztalt horgászt. Mert az aljzat sem olyan, h hirtelen mély, hanem vannak gödrök, amikben bujkálnak a halak. A sekély, üres részeken nincsenek, oda hiába dobod, csak hol van nád, vagy farönk, vagy bedőlt fák, gyökerek, amiknek a tövében búvóhelyet találnak maguknak a halak. Sokan azt mondják, h a nagy halak a mélyben vannak, ezért fenekeznek és úgy tekintenek az úszóra hogy az csak kicsi halakhoz való, de szerintem ez nem így van.
Egy a lényeg, hogy az úszót úgy állítsd be, hogy az a talaj közelében legyen, azaz pár centivel felette. Nem jó ha a horog elterül az iszapban, azt nehezen találják meg a halak, hanem az a jó ha lebeg a föld felett de nem túl magasan. Ha már 1 méterre van a talajtól az sem jó, mert a halak főleg a feneket túrják.
Egyébként partközelben szerintem nagyobb a fogási esély, mert ott esik be több bogár, odajönnek ki kajálni a halak pl a nádas környékére.
Úszóval is lehet nagy halakat fogni. :)
Ahogy az előttem szóló is mondta, keress vízalatti homok/agyag/föld padokat, amik nincsenek túl mélyen. Persze ehhez kitartás és tapasztalat is kell.
Szerintem első körben próbálj meg a part menti sekélyebb részeken fenekezni vagy úszózni. Etess egy helyre és a nagyobb halak is odatalálnak a mélyből , ha éhesek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!