Hány literes ez az akvárium? Akvárium: 35cm magas,35cm mélységű (a mélység a szélességét jelenti? ),50 cm hosszú
Ki kell számolni a térfogatát. Mivel ez egy téglatest, ezért V=35cm*50cm*35cm. Azaz V=61250cm³, azaz 61,250dm³, és mivel tudjuk, hogy a dm³ és a liter egy és ugyanaz a mértékegység, ezért megkaptuk, hogy az akvárium 61,250 literes. Durva közelítéssel 60 liter.
A mélység az meg a rövidebbik oldalt szokta jelenteni.
Arra valahogy senki sem szokott gondolni, hogy a térfogat számítását általános negyedik körül tanítják, és az ilyet kérdezők fiatalabbak szoktak lenni.
A válasz 61 liter. Igen szerencsés arányokkal, ha növényezni szeretnél.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Hát Igen így belegondolva simán kitudtam volna számítani. Igazuk van az első íróknak. Gyorsabban írtam ki minthogy gondolkoztam volna XD.
Dalma1997. Tehát 9.-10.-es az illető.
Akkor lehet 4.-es, ha jó sokszor bukott. :D
Most lehet nagyokos leszek,de leírom.Ha az aki-nak 6mm vastag az üvege igazából ne számolj 61,3 L.Mert le kell vonni az üveg vastagságot is.
Buttó:61,3 L a térfogat.
Nettó:56,7 L a térfogata.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!