Így jó lesz szerintetek?
Guppikat tartottam régebben, de elpusztultak, és most újra próbálkoznék...a segítségeteket kérem, hogy az alábbi dolgok szerint jó lesz e!
Akvárium: 40l-es, lesznek benne dekorációk
Fűtés: 50w, 24 fokra beállítva
Szűrés: Aquael fan 1 (ha nem jó, szóljatok!)
Levegőztetés: Resun AC 500 légpumpa (max. kapacitás 40l-es aksi)
Világítás: általam barkácsolt LED fénysor
Növények: pl: 1x gömbmoha (van még kettő, csak annak nem tudom a nevét :D )
Vegyszerek: (mind neptunos) - antiklór, növénytápsó, algagátló, malachitzöld
Etetés: 1. Sera vipan lemezes haltáp 2. szárított szúnyoglárva (vörös) 3. főtt zöldségek (sárgarépa, borsó, salátalevél) EGYÉB?
Halak száma: 3x veszek (2 nőstény/ 1 hím) és szaporulatra számítok, saját szaporulat által felnyomom a létszámot 10-ig, a többit meg....majd boltossal üzletelek, hogy a kicsikért valamit cserébe...
Nagyon kérlek titeket, ha valami rossz, szóljatok, mert akkor (ha ezek is kipusztulnak) végleg befejezem az akvarisztikát :(
A neptunos alga gátlót én teszteltem egy 10 literes nano akváriumban, halak, gerinctelenek nélkül, fém halogénnel bealgásítottam, majd adagoltam a szert.
Teljesen igaz ami a flakonra van írva, minden vízi élő szervezetre fokozottan veszélyes, büdös lett a víz, és tönkre mentek a növények, konkrétan a nálam amúgy kipusztíthatatlan H.M, felkopaszodott, ledobálta a leveleket.
Szerintem növeld a vízcserék számát, különben az utolsó sorban irt következik be:(
Később jobb lenne beszerezni egy gazdaságosabb kiegészítő tápot, easy life profito, vagy Dr garden
ok, akkor amit ezekből leszűrtem:
- algagátló, malachitzöld veszélyes, felesleges (remélem, akkor nem lesz nagyon algás az aksi)
- részleges vízcserék: hetente, kb a negyedét...
- vegyek fagyasztott halkaját
még kérdés:
A többi rendben van? És neptunos növénytáppal mi legyen? Vagy vegyek helyette másikat (ha igen, milyet?), netán felesleges? Lehet pont ezek a neptunos szépségek pusztítottak ki mindent...
Ha tív halat tartok, elbírja a szűrőm?
'tív halat tartok (...)'
*tíz halat tartok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!