Sera florenette gyökértápot milyen időközönként adjam a növényem gyökeréhez?
Szerintem ezt úgy érti a sera, hogy egy 20 literes akváriumba heti 1 tabletta javasolt, több nem, a tablettából is oldódik ki azért anyag ami ha bekerül a vízbe problémát okozhat.
Te hetente 6 darab tablettával gazdálkodhatsz, én aquaplant tablettát használtam, 1 echinodorushoz 4-et nyomtam körbe a növény körül, havonta-kéthavonta megint, ahogy eszembe jutott.
Nyomkodhatsz bőven, a heti-kétheti vízcsere közben csípj el pár tablettát és nyomkodd körbe, 1 tabletta az semmi.
Ezt igazából tesztelni kell, mondjuk a JBL kugeln mindig golyó forma marad, hosszabb idő mire kiázik belőle a cucc, de a formáját megtartja.
Vannak a tőzeges tabletták, azok oldódnak, szerintem a sera is ilyen, bele oldódik a talajba, képlékenyé válik.
Egy pohár vízbe törj bele egy darabot és majd látod.
Ha reggelre egy ködös valami lesz a pohár alján akkor az a hordozó anyag amibe a micro elemeket bekeverik.
A heti 1 tabletta/20 liter a biztonsági korlátja, ettől többet 20 liter vízbe nem célszerű hetente adni.
Tehát oldódni lehet csak pár nap kell neki, utána maga a talaj amibe oldódott táplálja a növényt.
Ilyet találtam: Ilyet találtam:
Sera "Florenette A" - tablets:
FeCl - 3,229%,
Mg - 0,09%,
EDTA - 0,04%,
Talk - 0,03%
Co - 0,002%,
corn starch - 96,6%
Sok minden nincs benne, főleg vas pótlásra jó, 96,6%kukorica keményítő, abból csinálják a lebomló zacskókat is, tehát előfordul, hogy valami polimerre hasonlít, műanyagra, lebomlik az tuti.
Nem agyag az anyaga, az nem oldódik.
Serával amúgy nem kell foglalkozni, az egy komplett táprendszer, cenz drága és mindenhez kell valami.
Nagyon kevesen használnak sera cuccokat, más gyártó 1-2 flakonba vagy 1 tablettába beletesz mindent, a seránál ez 6,7,8 vagy kitudja menyi.
Meg kell venni az egész sera palettát, hogy meg legyen minden elem.
Mondjuk a profito 17 elem, a sera ezt szétbontja egy rakás flakonra és sokszor annyiba kerül mert minden flakonból kellene minden nap, és egy flakon annyi ideig bírja mint egy profito.
Gyökértápól is van A akkor van b vagy c vagy akármi, nem néztem utána mert annyira drága táprendszer, hogy az ada ami a legjobb olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!