Milyen időközönként ajánlatos ültetőtálban talajt cserélni?
Sziasztok!
Elég régóta van akváriumom, de eddig leginkább csak a halak jóléte érdekelt, a növényekkel nemigen törődtem... (Nem is szoktam sok növényt tartani, akváriumonként csak 1-2 darabot, leginkább kavicsos - kagylós - köves - fás típus vagyok) Most ezen akarok változtatni. Vettem JBL Manado talajt, a növényeket pedig ültetőtálba ültettem és rátettem egy vékony réteget a kavicsos aljzatból. (Szóval egyszerűen ki lehet cserélni.) De arról nem találtam semmit, hogy mekkora időközönként ajánlatos cserélni a talajt az ültetőtálban. Tapasztalatok? Előre is köszönöm!
Mi a fene az az ültetőtál???!!!
A növényeket simán az aljzatba kell ültetni. Ennyi.
A manado meg egy sima aljzat, nem táptalaj, nem kell rá semmi. Alá kell tenni esetleg táptalajt, (pl jbl aquabasis) amit le kell fedni manadoval, hogy ne érintkezzen a vízzel.
Mivel a manado nem táptalaj, így kimerülni se tud. Nincs miből.
És mivel nem tud kimerülni, nem kell cserélni se.
Esetleg ha idővel nagyon összetörik.
Használj gyökértápot, ilyen felhasználásra, meg ilyen mennyiségben az a kifizetődő.
Pl sera flore plus.
Ültető tál az relatív, nálam üdítős üveg alja, alul táptalaj,(bio virágföld:D) beleültetve a növény, majd takarva az akvárium talajával, régen sóder, mostanába manadó.
Évente rendezkedem, akkor kiemelem a tálakat és cserélem a talajt.
Ilyenek is vannak: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!