Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Külső/belső szűrő takarítása,...

Külső/belső szűrő takarítása, milyen időközönként?

Figyelt kérdés

azt olvastam, hogy a szűrőket nem szabad sűrűn takarítani.

de én minden héten kicsit kinyomkodom a szivacsokat és átöblítem a porcelánt vagy mi az.

csak azért mert látom, hogy a teljesítménye romlik.nem fodrozza úgy a vizet és a szennyeződést is látom elúszni a szívóág mellett.

az öblítést a leengedett vízben csinálom, nem folyó víz alatt.

2015. jan. 11. 08:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Köszi szépen, akkor nem bolygatom ;)
2015. jan. 11. 17:37
 12/17 A kérdező kommentje:

[link]

ez az aksim.

sajnos nem tudom így megoldani nem férnének el a csövek.

most nézem, hogy így se lesz jó.

2015. jan. 11. 17:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Szép az akváriumod:)

Látom a problémád, a tetra esőztetője szépen nyomja, de a szembe falon sík üvegnek kellene lennie, hogy letörjön az áramlás, a belsőn már nem egyletesen fordul le, a bio flow nem látszik a fotón merre nyomja a vizet, ha szembe a tetrával akkor ellen dolgozik neki.

Vagy az a cső a belső mellett a nyomó ág, a front üveg felé állítva?

2015. jan. 11. 18:23
 14/17 anonim ***** válasza:

Látom már a bio flow kiömlőjét.

Biliárdoztál már?

Van az, hogy a dákóval a falnak lökjük a fehéret, majd nekimegy a falról vissza pattanva a kiválasztott golyónak.

Az akváriumban a bioflow a fehér golyó, onnan jön az áramlás, úgy kell belőni hogy a terta szívókosaránál érjen véget a front üvegről visszaverődve.

2015. jan. 11. 18:33
 15/17 A kérdező kommentje:

nem az egy műanyag cső amiben a levegő csöveket rejtettem el. azért fúrtam meg, hogy ne ragadjon bele a víz.

a csíkok szeretik.felette van a kimenet.

jövőhéten megnézem milyen idomokat tudok venni és megpróbálom legalább az esőztetőt átpakolni.

2015. jan. 11. 18:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Jobb lenne egy oldalon, de ha az áramlást, kosz útját figyelve a bioflow oda viszi a tetra kosarához a szennyeződést akkor maradhat is igy.

Figyelned kell a szennyeződések merre mennek és állítani a bioflow kiömlőjét, szerintem még egy kicsit szemből nézve balra, nagyjából a front üveg közepére irányítani.

Végül is te látod hova sodorja a szennyeződést.

2015. jan. 11. 18:55
 17/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

figyelem majd a koszt. de megpróbálom majd átrakni a nyomócsövet a másik oldalra.

2015. jan. 11. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!