Menny időközönként kell egy belső szűrőt takarítani? A heti 30% vízcserekor? Vagy kéthetente?
Az idő az sok mindentől függ pl: miket tartasz benne, mennyit, mekkora akvárium, mennyit etetsz...stb.
Neked kell látnod hogy mikor kell takarítani, onnan láthatod csökkent a vízforgatás erőssége(lassabban jön belőle a víz)(meg ha olyan a szűrő akkor szemmel is láthatod a szűrőközeg állapotát)
A szűrő takarítást NE egy napra időzítsd a vízcserével.
Igen azzal kell. :)
Nyugodtam most ki abban amit leszívtál,úgy kell.
"ELECTRICBOY válasza: Akkor én tudtam rosszul hogy lehetőleg ne vízcsere napján tisztítsuk?"
Jól tudtad.
Ha koszos a szivacs nem nyújt tiszta közeget a baktériumoknak ezért azok kiköltözhetnek a vízbe.
A megtisztított szivacs jobb közeg nekik.
Ezért szűrőtakarítás, bacik a vízből vissza a szivacsba,
Majd pár nap múlva részleges vízcsere, így a vízcsere nem csökkenti a baktériumok számát az akvában.
De jó szűrőnél, pláne többkamrásnál, tényleg nem oszt nem szoroz, külsőnél meg pláne nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!