Miért levegősödik fel a külső szűrőm, baj ez?
Pár nap után néha hallom, hogy egy-egy kis levegőt is kinyom a fújócsövön keresztül. Ha pedig megdöntöm a szűrőt, akkor pedig akár 1 percen keresztül is hallom, hogy azt a fals vizet tolja ki magából. Ilyenkor úgy döntve szoktam tartani, illetve meg is rázogatom, hogy kinyomja magából.
A csövek nem tűnnek lyukasnak, lehet hogy maga a szűrő doboza enged be egy kis levegőt a teteje csatlakozásánál?
Esetleg a szűrőben keletkeznek gázok?
Egy ilyen szűrőről van szó: [link] eheim 2326
A "pár nap után"-on a szűrő tisztítása utáni időt érted?
Szűrőtisztítás után rengeteg levegőt nyom ki a szűrő, én a csöveket is meg szoktam mozgatni, hogy mindenhonnan kimenjen a levegő.
nekem is volt ilyen problémám.
van porlasztókő az aksiban?(amit egy kompresszor működtet:D:D mert csak egy kő nem számít)
az én szűrőm simán felszívta a buborékokat hiába messzebb volt tőle.( áramlás )
ja és ha valahol a vödör szívná be a levegőt akkor valószínű, hogy víz is jönne ki ott.
Nincs porlasztókő, viszont van esőztető, ami fodrozza a vizet. Mivel mostanában ritkábban pótlom az elpárolgott vizet, közelebb van az esőztető a vízfelszínhez, jobban csobog, vannak kis pici buborékok is az akváriumban. Lehet azt szívná be.
Köszi az ötletet!
A helyzet az, hogy még mindig levegősödik, pedig már a felszínt sem fodrozza úgy az esőztető, hogy buborékok legyenek az akváriumban.
Lehet a beszívórésznél nem zár rendesen, és ott szív be esetleg egy kis levegőt? Vagy a szűrőben nem keletkezhetnek gázok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!