Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől levegősödik a külső szűrő?

Mitől levegősödik a külső szűrő?

Figyelt kérdés
Két hónapja indítottam el a Tetra EX 1200-as külső szűrömet, és naponta 5-6 szor enged ki magából eléggé sok levegő buborékokat. Ennek mi lehet az oka ?
2014. nov. 21. 13:12
 1/5 kütyü ***** válasza:
Nem folyik a víz sehol?Én újra indításkor megrázom egy kicsit.megbillentem jobbra -balra és kinyomja magából a levegőt.Ismételd meg egy párszor és elmúlik a buborékolás.
2014. nov. 21. 15:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Minden lehetséges módot kipróbáltam de még ezek után is csinálja .
2014. nov. 21. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Sokáig nem szabad így használni, a fej alá torlódó levegő nem tesz jót a rotornak, tengelynek, gyorsabban elkopnak.

Valahol fars levegőt szív, fej tömítés, tömlő adapter tömítései, a szívó ágnál is vannak tömítések, ahol a teleszkópos szívórész csatlakozik.

Ha nem kented be a tömítéseket akkor az lehet a hiba, be kell kenni mindegyiket, gyógyszertári vazelin krém, szilikon zsír, vagy van gyári kence is.

A tömítések bekenése után a felesleget le kell törölni.

Lehet még egy, nem zár rendesen a légtelenítő, ilyenkor rá kell nyomni egyet.

2014. nov. 22. 07:27
 4/5 anonim ***** válasza:
az mit jelent hogy levegösödik?
2014. nov. 22. 22:15
 5/5 anonim ***** válasza:

"az mit jelent hogy levegösödik"

A külső szűrőnél két hatás van egyszerre, van egy szívó, és egy táguló, példa ha kihúzod majd bedugod bármelyik külsőt akkor hallani egy halk ropogást.

A rotortól fölfelé nyomás van, ha nincsenek jól összerakva az illesztések spriccel a víz.

A rotor előtti résztől viszont vákuum van, össze akarná horpasztani a vödröt, a szívó ág tömlőjét, beszívni a levegőt a légkörből.

Sok ilyen külső volt már, egy szétszedés, összerakás, vagy a légtelenítő gomb lenyomása megoldja.

Kellemetlen mert a szűrő gyorsan nyomja ki a levegőt és fröcsköl minden irányba, plusz a rotornak, tengelynek, sem tesz jót, a levegőnek nincs ellenállása mint a víznek így mindig felpörög a rotor, és nem biztosít kenést.

Tehát ilyenkor beszívja valahonnan a levegőt.

2014. nov. 22. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!