Tubarózsa kérdése:
Mit szeret a ponty?
Figyelt kérdés
Van egy pontyom. Mibe (milyen akváriumba) kell tartani, mit eszik? Vizet milyen gyakran kell cserélni stb. Halászlé lett volna, de azt nem eszem így egyet megtarthatok háziállatnak :)
Köszi a segítséget!
2014. dec. 22. 16:51
1/9 anonim válasza:
nagyon nagy akvárium (500-1000 L) mindent megeszik (kukorica , giliszta) stb. Én nem tartanám akváriumban.
2/9 anonim válasza:
Hát 40 centis méretig egy ezer liter körüli akvárium valami piszok erős szűréssel(ha egy kisebb kádat megtöltesz szivaccsal és egy tószivattyúval nyomod bele a vizet úgy jó lesz). Etetni kukoricával, búzával, forrázott zöldségekkel, gilisztával, kagylókkal, csigákkal, egyéb férgekkel lehet. Vizet ekkora akvárium esetében havonta elég cserélni.
Másik lehetőség az elengedés vagy egy kerti tó.
3/9 A kérdező kommentje:
1 db kicsi kb 15centis pontynak ekkora hely kell?? Huh akk megy a természetbe. Duna az jó, nem?
2014. dec. 22. 17:00
4/9 A kérdező kommentje:
7végén tudom levinni. Addig egy nagyobb műanyag tálba elvan +kaja?
2014. dec. 22. 17:02
5/9 anonim válasza:
Ilyen hideg vízben nem tudom, hogy megmarad-e. Nagyon alaposan szoktatni kéne hozzá.
7/9 Platypus válasza:
Egy 15 centis ponty véletlenül nem méreten aluli és mint olyat nem tilos kifogni?
8/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem értek hozzá. De nem áll szándékomban megenni, meg lett mentve attól hogy halászlé legyen :)
2014. dec. 22. 21:33
9/9 Platypus válasza:
Na de valakinek szándékában állt megenni. És valaki kifogta valahonnan. Mert boltban nem sűrűn árulnak méreten aluli nemes halat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!