Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ehető-e a Koi, Koi ponty? és...

Bajnokfiu kérdése:

Ehető-e a Koi, Koi ponty? és evett-e már valaki? Kerti tóból való.

Figyelt kérdés
Kérleg ne olyant írj, hogy " ki enné meg a legjobb barátját", meg díszhalat nem eszik az ember... Ha valaki evett, akkor milyen formában (sütve?) mekkora méretben?

#koi ponty #hekk #sült hal #ehető recept #hazai hal
2014. júl. 28. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Koit nem ettem, de sima pontyot már igen, ami ugyanabba a fajba tartozik mint a koi, szóval valószínűleg a koi is ugyanolyan ízű.
2014. júl. 28. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:
ehető, vannak vadon élő koik is és ugyan olyanok mint a sima ponty csak szinesek, én mondjuk nem tudnám megölni csórit, de ami fontos hogy amellett hogy ehető vannak kizáró tényezők, pl hogy mivel volt etetve a hal, mert ez kihat a húsára és táppal etetett hal nem biztos hogy olyan izű mint a vadon élő társai, a másik kizáró tényező hogy volt e kezelve valami betegség miatt valaha is vagy került e olyan vízbe ahol megtalálható a gyógyszer akár kis korában is? mert ezekre a gyógyszerekre rá van írva hogy ne használjuk étkezési célokra szánt halaknál, szóval inkább válts ki egy horgászengedélyt vagy menj el a tescoba szerintem ha halra fáj a fogad :D de rád van bízva a döntés :)
2014. júl. 29. 06:35
 3/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok, am ha ehető is /nem volt gyógyszerezve/ akkor is elég drága vacsi lesz :D olyan mintha megfőzném a 400ft/db red cherry garnéláim :D
2014. júl. 29. 06:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó, 400forintért a redcherry a kutyának se kell (na jó én mondjuk elfogadnám szegény csóri 3 példányomhoz) :DD A koi amiket tóban tartanak és mindenféle keverék úgyszintén semmit sem ér.

És hogy érdemben is hozzászóljak sztem is rossz íze van ha tóból való.

2014. júl. 29. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a kerti tóban tartott koi nem csak rossz izű, de olyan foszfát tartalmú lehet a húsa, hogy teljesen kiüti a szervezetet.

Ajándékozd el őket, az akvarista.hu-n.

2014. júl. 29. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!