Ha csak egy hétig tudom járatni üresen az aksit
(keringetővel), mert jönnek a halak, akkor hány
százalék az esély, hogy megmaradnak? (guppi)
guppinak semmi baja nem lesz!
rengeteg született nálunk, nemrég adtam belőle ismerősnek 10-et. már elvitte őket, amikor mondták, hogy előző nap rakta össze az aksit. ennek 3 hónapja, azóta is élnek és virulnak
2014. dec. 8. 14:47
12/18 A kérdező kommentje:
Biztos ami biztos, inkább elszaladtam és vettemm ezt a sera nitrev. Ettől elvileg 48 óra alatt beáll a víz. Így azért nyugodtabban alszom. Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)
13/18 A kérdező kommentje:
Akkor most végül is több ezren csak viccből írták ki a kérdésüket amiben ecsetelték, hogy elpusztultak a halaik 1-2 héten belül, volt sok guppi is közöttük.
Számomra ez új információ, rögzítem, a guppit lehet tehát telepíteni ammónia-nitrit dús és vízbe is, nem kell kivárni a 3-4 hetet.
2014. dec. 8. 14:57
Szia!
Az 1 hónapja indult akváriumomnál, én se tudtam várni csak 1 hetet. Ahogy előttem írták mindenképpen érdemes belemosni egy működő akvárium szivacsát, én is így tettem. Szerencsére megvannak a halaim, egy se pusztult el. Mellette persze használtam a sera nitrivecet is, és mindennap 1 kocka fagyit dobtam az akváriumba.
2014. dec. 8. 16:38
Arra senki sem gond viszont, hogy attól, hogy nem pusztultak el instant a halaik, hetekig számukra egészségtelen vízben úszzak, aminek nyoma marad. Dehát a guppi csak fél évig él úgy is...
2014. dec. 8. 18:09
Képzeljétek gyerekek, amikor én 60 évvel ezelőtt kezdtem el halakat tartani és nem volt olyan, hogy szűrő, még a baktériumokról sem nagyon hallottunk, és érdekes módon a halak nem pusztultak annyira,mint manapság. Igaz, hogy mi olvastuk azt a kevés szakirodalmat, ami akkor rendelkezésre állt. A halaknak valójában a vízcsere, a más összetételű vízbe való átrakás okozza a legnagyobb megpróbáltatást. Ezért ajánlják, hogy először is az egyik akváriumból kifogott halakat ugyanabba a vízbe kell tenni, ami az akváriumban volt. Majd a másik akváriumba nem szabad azonnal belelöttyinteni őket, hanem az edényt (vagy műanyag zacskót, ha abban vannak) bele kell lógatni a másik akvárium vizébe, hogy előbb a hőmérséklet-kiegyenlítődés lassan megtörténjen. Utána az edénybe (vagy zacskóba) még vizet kell tölteni az új akváriumból, hogy keveredjenek az esetleg különböző összetételű vizek és csak ezt 12-24 órával követően ajánlatos a halakat kiengedni az új akvárium vizébe. Az sem mindegy, hogy ha műanyag zacskóról van szó, akkor milyen anyaga van a műanyagnak, mert a pvc kerülendő, ugyanis a lágyító- és egyéb adalékanyagok beleoldódnak a vízbe, ami toxikus is lehet a halakra.
2015. nov. 20. 12:26
Manapság azért van hullás mert brutál túltelepítik az akváriumokat. Normális telepítés, szűrés, vízcsere mellett nagyon sokáig elélnek a halak, jóval tovább mint x éve. Van egy 7-8 éves botiám.
2015. nov. 20. 14:33
Kapcsolódó kérdések: