Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha csak egy hétig tudom...

Ha csak egy hétig tudom járatni üresen az aksit (keringetővel), mert jönnek a halak, akkor hány százalék az esély, hogy megmaradnak? (guppi)

Figyelt kérdés
Tudom, hogy 2-3 hét kellene, de sajnos nem bírom megoldani.
2014. dec. 8. 13:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Az esély a halakon is múlik.
2014. dec. 8. 13:59
 2/18 A kérdező kommentje:
Azt mondják a guppiknek elég nagy a tűrőképessége, ezért reménykedem, hogy "megússzák".
2014. dec. 8. 14:00
 3/18 Pendulum92 ***** válasza:
Vegyél bacis löttyöt, úgy elvileg már rendben lesz a nitrifikálók állománya.
2014. dec. 8. 14:03
 4/18 anonim ***** válasza:
Valamilyen baktériumkultúrával tudsz segíteni a helyzeten. pl; sera nitrivec
2014. dec. 8. 14:04
 5/18 anonim ***** válasza:

Volt nemrég aki 5 napra tudta telepíteni, azt javasoltam vegyen egy baktérium kultúrát, kért a barátjától szűrő szivacsából koszt,(egy fekete trutyi) a halak tudomásom szerint élnek virulnak.

Példa sok helyen van a facebbokon helyi akvarista csoport, lehet tőlük kérni érett vizet és szűrőanyagból származó trutyit, én már soknak adtam akvárium vizet belemosva a szivacs, nem pusztultak el a halak.

1 hét az még az ammónia csúcs, ekkor pusztul el a legtöbb hal, a maradékot el szokta vinni a nitrit csúcs. Persze ez akvárium méret függő is, nagy akváriumban kisebb a méreganyag koncentráció mint kicsiben.

Szerintem elpusztulnak, feleslegesen hozod el őket.

2014. dec. 8. 14:07
 6/18 A kérdező kommentje:

De itt a videoban 2:50-nél azt mondja a szakértő, hogy ha 1 hétig áll, az a legjobb, de 3-4 nap után sincs már semmi probléma.

https://www.youtube.com/watch?v=9XZHUjafOq8

2014. dec. 8. 14:17
 7/18 anonim ***** válasza:

De mondjuk elég ha simán ki írod a facebookra, hogy tudna-e valaki adni érett akvárium vizet, meg a szűrőjéből szennyeződést, egy neptun biostart mellé és meg van oldva.

Nemem volt már nem egy ilyen üzenetem, segítettem is.

Persze lesz aki nem tudja miről van szó, ha van az ismerőseid között akvarista akkor az tudni fogja.

2014. dec. 8. 14:18
 8/18 anonim ***** válasza:

"De itt a videoban 2:50-nél azt mondja a szakértő, hogy ha 1 hétig áll, az a legjobb, de 3-4 nap után sincs már semmi probléma. "

Ha ez így lenne már nem lenne itt kérdés feltéve, karácsony után minden második kérdés a halak pusztulásáról fog szólni.

2014. dec. 8. 14:21
 9/18 Dioxyde ***** válasza:
Ezt a "szakértőt" ismerem :D szomszéd városban van a boltja vagy már csak volt ha jól tudom már bezárt mondjuk elég rugalmasan kezelte a nyitva tartási időt :D A guppik elég jól tűrik a megpróbáltatásokat, bár azért jobb lenne kivárni azt a pár hetes üres járatást.
2014. dec. 8. 14:32
 10/18 anonim ***** válasza:

Anno én is guppikkal kezdtem, azok szerintem még az atomrobbanást is túlélnék! Szóval no para!

Anno ajándékba kaptam az akváriumot, aki vette nekem, nem olvasott utána, így nem történt semmi vízelőkészítés... de szerencsére túlélték, sőt, még szaporodtak is! /persze azóta már szakszerűen csinálom a takarítást, haltelepítést, stb.../

Akvaristáktól tudsz baktériumkultúrát kérni, akár akvarista boltban is, de létezik sokféle vízelőkészítő is, amiket használhatsz.

2014. dec. 8. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!