Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nem viszik túlzásba ezt a...

Nem viszik túlzásba ezt a műnövényes témát?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt hallom, itt is azt olvasom, hogy műnövény, fúj, gagyi, szidják aki műnövényt vesz, cserélje le, stb.

Meg hogy te se szeretnél műerdőben élni, depressziós lesz, stb. (ja de mondjuk üvegfalak közt se szeretnék élni, ez miért nem probléma a nagy akvarisztáknak?)

De hát a hal azt se tudja, hogy mi az a műanyag, embeeer! Lehet azt hiszi rá, az is egy növény, csak neki nem ehető. Akkora agya van mint egy csótánynak, majd biztos depis lesz meg öngyilkos emiatt, hogy egy másfajta "növény" van az aksiban, és nem gondolkodik el a biológiai egyensúlyról sem.

Ha egyszerűen engem nem köt le a növényvilág, csak a halak, akkor minek foglalkozzam velük? Igen, nekem műnövényeim vannak (bár nem sokan mondják meg róla, hogy azok), és mégis teljesen jól elvannak a halaim már több éve, egyik sem ugrott még ki a partra hogy megölje magát ezért.

2014. dec. 6. 18:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"A növények szerepét simán helyettesíti egy jó szűrő."

Az ammónia és a nitrit ellen hatásos, a nitrát és egyéb a halak anyagcseréje során keletkező anyagok ellen hatástalan, az benne marad a vízben, illetve vízcserénél csökkentjük a szintjét.

Egy élő szervezet bomlása során keletkező anyagok ellen csak élő szervezettel lehet hatékonyan védekezni ami felhasználja a keletkező vegyületeket anyagokat.

Sok településen már maga a csapvíz sem alkalmas haltartásra csak növények jelenlétében.

2014. dec. 7. 10:22
 12/16 Platypus ***** válasza:
Szegény sügérek akváriumába illik bazi erős külső szűrőt rakni. A műnövénypárti akvaristák viszont a kis akváriumos belső szűrős próbálkozók szoktak lenni az esetek döntő többségében. A növények szerepe valóban nem létfontosságú, épp csak kezdő vagy csak minimalista akvaristának nem kéne semmiféle segítséget sem elutasítani csak mert neki máshogy tetszik. A műnövények használatának megvan az ára biológiai szempontból. Ha te hajlandó vagy ezt megfizetni, akkor kivételes vagy a többi műanyagpárti között.
2014. dec. 7. 16:11
 13/16 Pendulum92 ***** válasza:

Kedves kérdező,

egy kérdésem lenne, semmi bátnó szándék nélkül, csak érdekel:

Azért vagy az igazi növények ellen, mert szimplán feleslegesnek tartod, vagy mert volt korábban, csak nem voltál képes életben tartani?

2014. dec. 7. 16:41
 14/16 A kérdező kommentje:

Nem veszem bántásnak. :)

Nem, soha nem vettem élő növényt. Valahogy az a része soha nem érdekelt. Ez az idekötözgetés, odakötözgetés, ültetgetés, tápozás, gondozás, na meg nő össze vissza. Meg az ismerőseim meséltek berohadásról, betegségekről, algásodásról, stb.

Ha vennék is csak olyat ami cserépben is eltartható, vagy max. gömbmohát.

A műnövényt meg fogom, lerakom, és ott van úgy ameddig akarom. Néha kiveszem, megtisztítom, és visszarakom ugyanúgy, no problemo.

2014. dec. 7. 16:52
 15/16 A kérdező kommentje:
De én nem vagyok ellenük, én megértem aki azt tart, mert érdeklik a növények is, de engem speciel nem, és nem hinném hogy csupán ezzel rosszabb körülményeket biztosítanék a halaknak.
2014. dec. 7. 16:53
 16/16 Pendulum92 ***** válasza:

Én speciel pont a másik véglet vagyok, aki már szűrőt sem használ, csak növényt.

Ízlés kérdése is, bár sokkal többen vannak azok akiket érdekelnek a növények is valamilyen szinten, de ettől még nem elítélendő, ha egyébként minden vízérték megfelelő a halaid számára.

2014. dec. 7. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!