Műnövényes akváriumba almacsigát?
1-ső válaszoló, köszi a választ de ezzel nem segítettél.
az is érdekel, hogy az aranyhalak nem-e bántanák a csiguszt, és hogy élő növény nélkül is bírja-e a csiga
A csigát külön etetned kéne forrázott zöldséggel. Némi nehézség a dologban, hogy ezt az aranyhalak is imádják. A halak érdekében is kéne beraknod igazi növényeket, sokat javítanak a vízminőségen. Az Anubias, a Microsorum és a hólyagos vízikehely aranyhalbiztos, és alacsony fényigényű növények.
Én csak 3 akváriumi csigát ismerek, ami bizonyítottan bírja a hideget, ezek a postakürt (barna) csiga, hólyagcsiga és a maláj tornyos. Az első kettő sajna az aranyhalkaja kategória. A természetből tudnál begyűjteni alkalmas fajokat, de ezeket karanténozni kell. A nagy tányércsiga és a nagy mocsári csiga illik az aranyhal mellé. Sok helyen árulnak boltban "nagy tányércsigát", de ez félrehatározás, valójában postakürt csigákról van szó. Nagy tányércsigát soha nem árulnak, neked kell begyűjteni, szinte bármilyen élővízben található.
az a gond, hogy begyűjteni nem szeretném mert ha valami pióca szerű állat bekerülne az akváriumba, én nyomban kifutnék a világból.
maláj tornyosom volt kb. 6 másodpercig mert ahogy betettem őket a vízbe a halak azonnal megették őket :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!