Te kiszoktad mosni kutyád etető/itató tálját? Lehet én túlzásba viszem a tisztaságot a kutyámnál?
Rengetek kutyás ismerősöm a már bealgásodott vödörbe tölti rá a vizet a kutyájának, ha már negyedig van benne a víz.
Én sajnálom a kutyám, mert látom hogy nyálas lesz a víz, meg sokszor bele hullik kis darabkák a szájából a táp is ezért Én kiöntöm az egészet és tiszta friss vizet töltök bele, és nem hagyom, hogy bealgásodjon!
De rengeteg kutyás ismerősöm/rokonom az algás vödörbe tölti rá a vizet, ki se mossa, és nem tölt teljesen frisset, hanem a már koszos/nyálas vízre tölt még.
Elgondolkoztam, hogy lehet én vagyok a túl tisztaság mániás? Végül is sok kutya iszik a pocsolyából! Sétáltattam erdőbe a kutyám póráz nélkül előre ment, és elkezdett a pocsolyából inni... :S
De úgy gondolom hogy én se szeretek koszos pohárból inni pláne nem innék algásból akkor a kutyámnak se keljen már!
Túlzás amit csinálok? Jó az algás víz is a kutyának?
16 f
Néha azért illik elmosni, ha nem is minden nap.
Amúgy megfigyeltem, hogy mindegyik kutyám és az ismerősöké is sokkal szívesebben issza a ilyen olyan helyen felgyülemlett esővizet vagy (ha van) a kerti tavak vizét, mint a részükre adott elvileg friss vizet. Pedig az esővizes tartályokban aztán van minden, alga, bogár, kosz, ami az ereszből kimosódott.
Be van algásodva az egész vödör! Szerintem nem lehet valami finom az alga... Bár nem vagyok kutya!
De azt látom, mikor friss vizet töltök kutyusomnak, akkor egyből iszik belőle! Tehát biztos szereti a friss vizet!
Amit a 3-as válaszoló írt, én is megfigyeltem, amikor volt kutyánk. Ő is szeretett belelefetyelni az itt-ott felgyülemlett eső vagy más vizekbe.
Viszont a mi kutyánk is szívesen itta a frissen kirakott vizet is.
Én azt gondolom, hogy az állott, koszos, üledékes, de nem rohadt és büdös víz a kutya számára tisztának számít, hisz nem az üledéket nyalja ki, hanem a tetejéből lefetyel. Ez talán jobban esik neki néha, mint mindig a csapból folyó tiszta, de KLÓROS víz...
Mindig mondják, hogy a virágokat is esővízzel öntözzük, vagy ha csapvízzel, akkor hagyjuk állni 1-2 napig...
Na persze az a gazda sem állott vizet ad a kutyájának, aki a mosatlan, algás edénybe önti a friss klóros vizet, szóval... Szóval ha már friss víz, akkor te csinálod jól, hogy kimosod.
De nem baj, ha van még a kertben 1-2 tálka állott vízzel, akár esővízzel, amit nem mosol ki folyton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!