Egyfolytában elpusztulnak sziámi harcoshalaim. Mi lehet ennek az oka?
Mekkora akvárium?
Mennyi hal van az említett fajtákból?
Milyen a szűrő?
Fűtő hány fokra van állítva?
Növényzet?
Világítás van, ha van milyen teljesítményű és színhőmérsékletű?
A beszoktatás hogy zajlott az akváriumba, miután elhoztad a boltból?
Az akvárium 60 literes. Jelenleg, hogy a bettám meghalt, 5 hal van benne. 1 xifo, 1 platti, 1 páncélos harcsa, 1 algaevő harcsa és 1 arany-fekete molly...
A víz 28 fokos.
A szűrőt és a vízmelegítők, a világítást az akváriummal egyidőben vettem. Ezeket ajánlották hozzá. A szűrő dobozán az van, hogy 100 literes akváriumba is jó.
A beszoktatás úgy zajlott, ahogy az összes többi hal esetében. Zacskóstól tettem a vízbe és órákig úgy volt, hogy átvegye a hőmérsékletet.
Azt, hogy milyen kemény a víz nem tudom.
De ismét jelzem, hogy csak a bettám pusztul el mindig, a többi hal jól van.
Leírom a hal elpusztulás előtti tüneteit, ami mindkét elpusztult bettánál megegyezett:
Rendes függőleges tartásban csak sodródtok a vízben, nagyon ritkán úszkáltak, inkább csak hagyták, hogy a levegőztető áramlása sodorja őket.
Első bettám esetében 3 nap után, második esetben 1 nap után a hatalmas farokúszójuk elporladt!!!!! Elfoszlott!!!!! Ezután az oldalukon lebegtek a víz tetején. Teljesen tanácstalan vagyok! Ha ez betegség, akkor a többi hal miért nem kapja el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!