Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyire "normális" 4 akvárium?

Mennyire "normális" 4 akvárium?

Figyelt kérdés

Nyár végén még csak egy 30 literesem volt(már vagy 5 éve), guppikkal. Aztán a guppik szaporodni kezdtek, szétválasztottam őket, így lett nyár végére 2 db 30 literes. Ezen kívül készülök a megtartásra szánt ivadékoknak egy 54 literessel, de egyre inkább szeretnék még egy pontylazacosat is:S (Egyet a kisebb fajtából)

A család kezd kiakadni, szóval kíváncsi lennék, más is van így ezzel vagy tényleg jobb lenne "leállni"... (Amúgy nagyon élvezem:), de azért pár hónap alatt egy kicsit nagy változás...

Ja, persze van egy ivadékmedence is:(

2014. nov. 24. 22:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez végül is egy hobbi, kiegészítő tevékenység, van aki kocsmába jár, van aki az autóját cicomázza, valami hobbi kell.

Én mindig kompenzálom mindenkinek, eleget teszek a otthoni dolgoknak, nagy összegeket teszek le az asztalra.

Nem szeretem otthon a vitákat szóba került nálam is az akvárium, semmi gond, eladom őket de azt fogom csinálni minta többi korombeli, haverok, buli..., horgászok, minden csak nem leszek otthon.

Egy fontos van ilyenkor, ha kezdenek cinkelni az akváriumokkal valószínű gyomorideged lesz, dugva nyúlsz az akváriumihoz, minden amit csinálni akarsz tovább fog tartani mint normál esetben.

Nem kell leállni, a család kiakadásának van oka, arra deríts fényt, hogy mi az, nem viszed le a szemetet, nem porszívózol vagy sokba van stb ezen korrigálj, de lehet, hogy csak a reklamálóknak hiányzik valami hobbi, irigyelnek téged.

2014. nov. 24. 22:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Régen volt 6-8 kis akváriumom, minden napra jutott egy amibe lehetett vizet cserélni.

Akkoriban nekem is mondta a pasim, hogy nem vagyok nórmális, minek ennyi akvárium, és emlékszem hogy az volt a kikötés, hogy nem lehet 112 liternél nagyobb akváriumom.

De én szerettem volna nagy akváriumot is, ezért megegyeztünk abban, hogy eladom az összes kicsit és veszek helyette 1nagyot inkább. Abba belement, ezt meg is tettem, vettem egy 230 literest. De utána akartam másfajta halat is tartani, ami nem jött ki azokkal a halakkal, amik ebben voltak, ezért vettem még egy 80 literest. Aztán rájöttem, hogy az kicsi, mert ami benne volt, azon a halon látszott, hogy nagyobb helyen akar úszni, ezért vettem még egy 200 literest, és így a 3 nag akváriumban most tudok tartani pár féle halat amit szeretnék. És volt még egy 72 literes régi akvárium, amit megtartottam, és azt a fürdőszobába tettem, mert már a szobába nem fért be :D

Tehát most nekem is 4db van végülis, csak lehet kicsit nagyobbak. De én szeretem nézni, hát most akkor mért ne.

Párom is beletörődött már. Érdekes, hogy mióta megnőttek az akváriumok, már nem mondja hogy nem vagyok normális, pedig most mondhatná igazán. De én úgy látom, hogy neki is tetszik, mert vettem olyan halat is, amit ő nézett ki a boltban, azért hogy ne az legyen, hogy csak olyan halat tartok ami nekem tetszik. Neki is legyen kedvenc hala.

De amúgy nem olyan vészes szerintem amikor így bejövünk a lakásba. Végülis a szobában csak 3 akváriumot látni.

2014. nov. 25. 07:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat:)

1-es: jók az ötletek, de ezek szerint túl "sarkosan" fogalmaztam, a "kiakad" talán nem a legjobb kifejezés. Nem kerülnek sokba, nem emésztik fel minden időm (elvégre egyelőre csak a 2 30 literes van meg, a 2 nagyobb csak tervbe van véve (jó, az egyiket már csak fel kell tölteni vízzel:)). Egyszerűen a család azt mondja, álljak le, szerintem azért, mert az utóbbi években megelégedtem az egy 30 literessel, most meg pár hónap alatt már a negyediket tervezgetem:))) + nem osztoznak ebben a hobbiban. Ezért merült fel bennem (is), hogy talán megálljt kellene parancsolnom magamnak, és megmaradni az "álmodozás" szintjén - ehhez képest reggeli közben is azon "álmodoztam", hogy hová férne a 4. :(

2-es: szívből köszönöm, megnyugtattál:))) Szépek lehetnek a halaitok:)

Van még, akinél úgy szaporodnak az akváriumok, mint a guppik?:) - Nyugtassatok meg egy kicsit:)

2014. nov. 25. 09:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Van egy díszhal boltos ismerősöm, akinek a régi barátnője 15 akváriumot tartott otthon. Amikor jött a boltba olyan hal, ami neki tetszett, akkor hazamentett magának néhányat és hozzá kunyerált akváriumot és szűrőt is a sráctól. Nem láttam ezeket, csak mesélték, de én biztos vagyok benne hogy el voltak hanyagolva. Meg abban is biztos vagyok, hogy kb 20 literesekben tartott sok olyan halat, aminek sokkal nagyobb akvárium kellett volna.
2014. nov. 25. 12:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösz, 4-es: látod, ilyenné nem szeretnék válni! Kell valami kontroll!
2014. nov. 25. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!