Vettem két törpe gurámit, az aranygurámim folyton kergeti őket. Abba fogja hagyni és megintbéke lessz valaha? Az akvárium 500literes.
Nálad kék gurámi lehet, egy színváltozat az arany, nincsenek kimondottan területvédőnek írva a leírásokban de gyakorlatilag azok.
Három dolog lehet, kettő volt nálam is.
Az egyik, hogy érdekli az új jövevény, ha megszokja a törpe gurámikat nem fogja kergetni.
A másik, hogy magába van tartva a kék gurámi, sok halra jellemző, példa sziámi ormányos márna, vagy öves diszcsik, csapatban kell tartani, egymagában agresszív, szerintem ez a gurámira is igaz, ha több egyed van egymással vannak elfoglalva, persze megy egymás között a csetepaté de észre sem veszik a többi halat.
Lehet még ok a vízfelszínre érő növényzet hiánya, gurámiknál ez alap, közötte élnek és alakítják ki a törzshelyüket, életterüket, a hímeknél a felszínre érő növényzet közé teszik a habfészket.
Ha üres a felszín, nincs behatárolva a területük, így az egész felszínt kinevezik a magukénak, zavarja őket ha egy másik labirint kopoltyús odatéved.
Példa ez a hím: http://www.youtube.com/watch?v=p1fAae_rfzI#t=59 0.59-től az akvárium bal oldalát védi a többi gurámitól.
Ha rendbe van minden akkor teljesen ártalmatlanok a gurámik a többi halra nézve, sokáig tartottam törpe gurámit egy akváriumban velük észre sem vették őket, de a többi halat sem.
1 negatívum van, idősebb gurámi mellé nem lehet fiatalt tenni, tehát ha egyedül van akkor ezen már nem tudsz javítani, kicsinálja a fiatalt, legyen az nőstény vagy hím.
Ha 1-2 nap alatt nem szokja meg a törpe gurámikat akkor gond lesz belőle, de az is lehet, hogy már holnap abbahagyja, ha vannak hiányosságok akkor nem fogja, lehet csak egy nagyobb növény kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!