Akvárium beoltás?
Nagyobb menyiséget kellene elhoznod, durván ezt: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_X.. 8 perc 10-től ami a tálban van, mehet a külső szűrőbe, óvatosan kell beindítani, részlegesen zárt csappal, így nem lövi be az akváriumba.
Már előtte szennyezd az akváriumot, példa napi 2 fagyasztott artemia kocka.
A trutyit rázogatni, mozgatni kell ahogy hozod, nyilván az akváriumba pihentetettet víz legyen jobb ha pár napja már megy, baktérium kultúra nem árt, pl neptun biostart enzimjei jó hatással vannak a szűrőanyagra, csira állapotban heterotróf baktériumok vannak benne, így előbb lesz a vízben nitrit, sokkal kevesebb az alga indítás után.
1 hetet azért így is várnék, vastagon szennyezd az akvát, lehet több halkaja is, indításnak az első napokban 2 kocka elég.
Még így utólag átgondolva akkor tennék azért halat bele ha kvarcz tiszta a víz, nem opálos, nem zavaros.
Sok akváriumot indítottam érett víz felhasználásával és a szűrőanyag belemosásával, egyik akváriummal sem volt gond, de azért van rizikó benne, főleg ha 600 literesről beszélünk.
Én hoznék vizet is nem csak "trutyit" a szűrőt beoltás után jó sokáig nem kell bántani, nagyon fog érdekelni mi van a szűrőben pár hét után, de állj ellent.
Én nem tudtam ellenállni az elején, mindig idegesített hova tűnik az a rengeteg kaja amit etetek, akváriumba nincs, szűrőbe nincs, rájöttem hosszú idő alatt, hogy szépen komposztálódik, majd lebomlik, a szűrőben szinte mindig ugyanannyi "trutyi" van.
Ezért jók a külsők, van ideje a mulmnak lebomlani.
A szűrőket azonnal be kell indítani vásárlás után, 3 nap a csere ha személyesen vásároltad, utána szervizbe küldik, ez nem csak szűrőre, mindenre vonatkozik.
1-2 napra is van értelme beindítani, az ammónia szinte azonnal jelen van a vízben amint bedobsz egy kis kaját az pár óra múlva bomlani kezd, az ammónia szintje már 1 hét után csökken, igaz utána a nitrit szint emelkedik.
Tehát a 7 naphoz viszonyítva a 2 is számít, minél előbb el kell kezdeni szennyezni a vizet, a szűrőknek meg keringetni a vizet, hogy elinduljanak az aerob folyamatok.
Ha lehet kérj akvárium vizet is.
Kifejlett botiák lesznek? azok azért jobban terhelik a vizet, nem számít adsz-e nekik enni, vizelnek és a kopoltyúik is termelnek karbamidot ami ammóniára bomlik, tehát a koplaltatás nem gátolja az ammónia képződést, valamennyivel csökkenti.
Meredek lesz ha kifejlettek a halak, víz van már az akváriumban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!