Ki fogja bírni 1 napig a bettám egy 10 literes akváriumban?
hát én guppit gondoltam még mellé mást nagyon nem akarok
akkor elég neki a 10 is ?
Az első halam egy betta volt, amit a szomszédtól kaptam, mert megvette, azt mondták neki, hogy nőstény, de mégis hím volt, a másik hím mellé nem tehette be. Tudta, hogy szerettem volna egy kisebb akváriumot és már olvasgattam róla. Odaadta, de akváriumom meg semmim nem volt. Szerencsére nyár volt, úgyhogy nem fázott. Egy nagy befőttes üvegben tartottam pár napig, amíg tudtam venni egy kisebb akváriumot (16L). Utána próbáltam guppit venni mellé, de miután már egyedül volt pár napig, védte a területét, és kergette meg csipkedte, és kiugrott szegény guppi, de időben megtaláltam, úgyhogy túlélte az akciót.
Aztán vettem egy másik bettát 2,5 éve, mikor a másik elpusztult. Beletettem az 54 literes betelepített akváriumba, ahol az összes halat támadta meg csipkedte, úgyhogy most a 16 lityósban lakik azóta. Az be van neki rendezve, fűtés, minden. Tudom, hogy jobb helye lenne a nagy aksiban, de nem hagyom, hogy kinyírja az összes többi halat.
Szóval a tiéd is ki fogja bírni egy napig, de tényleg jó lenne ha megvennéd az 50 literest. Halat úgy próbálj meg venni majd mellé, hogy egyszerre csak egyet veszel, mert ha a tiéd is ilyen agresszív, akkor megöli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!