Etetitek artémiarákkal a karmosbékákat?
Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 21:32
1/8 A kérdező kommentje:
Vgay mivel etetitek? És hány van nektek? :D:D Kösszi a válaszokat!!!
2010. jan. 16. 21:35
2/8 A kérdező kommentje:
Vagy*
2010. jan. 16. 21:35
3/8 A kérdező kommentje:
Ja és milyen törpe vagy a nagy?
2010. jan. 16. 21:39
4/8 Salx Narval válasza:
Nekem törpe volt régebben és élő tubifexet kapott, jobban mondva az volt a kedvence.Amúgy megette a szárított halkaját is.Amíg kicsi érdemes külön tartani a halaktól és ott etetni, mert félénk és elég béna is szegényke, ha nem rakod az orra elé a kaját, képes éhen halni, az ennivaló mellett.Később aztán felbátorodik és akkor már vadászgat is.Felnőtt korában már tőle kell félteni az ivadék méretű halakat, mert ami befér a száján azt meg is eszi.Minden képen használj tetőt, mert kiugorhat a vízből. Mindent megevett amit csak adtam neki, de az orra elé kellett tenni, amíg kicsi volt.A karmosbéka ugyan ilyen, csak nagyobb és nagyobb darab kaja kell neki pl giliszta, csonti,rovarok,stb.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszike a választ!!!:D:D:D És neked hány volt vagy szted 1edűl jobb neki vagy esetleg társal?
2010. jan. 17. 10:21
6/8 Salx Narval válasza:
Én egyedül tartottam, de szeret csapatban lenni.Ha szerencséd van, akár szaporodhat is.Én egy nagy társas akváriumba tettem, de hamar észrevettem, hogy milyen béna szegényke,mindenhová beszorult, belekeveredett a mohába, mindentől megijedt.Ezt követően,egy 50literes,medencébe került, ahol guppik voltak és egy almacsiga, ott már jól boldogult.Akár egy 10-20 literes akváriumban is tarthatod őket.Szerintem azt kedvelnék legjobban, ha halak nélkül lennének a saját fajtársaikkal és viszonylag alacsony lenne a vízmagasság kb 25 cm.Szeretik a békatutajt vagy a vizisalátát,belekapaszkodnak és sütkéreznek .Én nem vettem észre, hogy egyedül unatkozott volna, de nyilván jobb, ha vannak társai.Feltétlenül takard az aksit,mert képes kiugrani a vízből.Szerintem te is megfogod kedvelni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!!:D:D.........És a tubit hányszor kell neki átmosni?(élőt):D
2010. jan. 18. 13:57
8/8 Salx Narval válasza:
Addig kell mosni, amíg teljesen tiszta nem marad a víz és el nem tűnnek az elhullott, kifehéredett férgek.Amikor hazaviszed,tedd egy befőttes üvegbe, kétszer háromszor cseréld le a vizet és egy napra tedd hideg helyre, én a pincében tartom,0fok fölött az udvaron, 18 fölött ismét a pincében.A friss hideg vízben, a férgek üríteni kezdenek,másnap jöhet a mosás.Ezt végezheted szűrő alatt, vagy többszöri vízcserével.Én vizet cserélek, majd ha már nincsenek lebegő elhalt férgek, akkor szűrő alatt jó alaposan átmosom.Kiveszem a napi adagot, a többire vizet öntök és megy a hidegre.A szűrőt jól válaszd meg, nehogy kiférjenek rajta.Csipesszel a béka elé dobtam egy-egy kupaccal.Hetente érdemes csinálni egy-két koplaló napot, mert, falánk állatka és gyakran bezabál.Én a fagyasztott kaját is kimosom szűrő alatt, mert gyakran piszkos levet enged.A tápok közül a 2 majd a3-4 mm -es gömb granulátumokat szerette, néha meg is találta.Ezt csak akkor add, ha van hal,esetleg csiga,amelyik megeszi a maradékot.Sajna eleinte etetgetni kell, mert magától nehezen találja meg az ételt és a halak megeszik előle.Később már, megvédi az élelmét.Jó brekizést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!