Mik ezek a rejtélyes halálesetek az akváriumomban!?
Na, én egy sorstárs vagyok. Már legalább egy éve diagnosztizáltam a tbc-t, én boncolással, sajnos előtte el kellett pusztítanom, jeges víz a leghumánusabb... Volt 8 dánióm és 6 vörös karcsú márnám, 2 törpegurámim, most maradt 3 dánió és 2 márna(bár ők ikráztak csak úgy és van 3 kicsi :D )
Úgy terjed az akváriumban, hogy a beteg elhullott hal tetem.ből esznek az egészségesek, így bekerül a szervezetükbe a baktérium.
Én is filóztam kezelésen de végül nem csináltam semmit. Szerintem mindegyik hal beteg, csak ők valamiért eddig jobban bírták, lehet náluk kicsit stagnál a dolog, de így is legalább 3 havonta egy ha elpusztul még. Ahogy te, én is mindent jól csinálok, de ezzel a tapasztalatommal együtt sem tudok mit kezdeni.
Így kicsit üresnek hat az akvárium, mert ugye addig nem veszek új halat, nem ítélem halálra az életét egynek sem.
Tehát ha neked sincs szived elpusztítani az összeset, akkor várd meg amíg mindegyik elmegy... valószínűleg már mind fertőzött, a halak szeretnek az elhullott társukból táplálkozni... De más ne nyúljon az akváriumba, mert elvileg embert is fertőzhet, persze nálunk enyhébbek a tünetek. Én vállaltam a felelősséget, más amúgy sem nyúlkál az akváriumomban.
Ha mind elpusztult, egy alapos talajporszívózás kell, hogy minden halbomladékot eltávolíts, aztán pár hét és mehetnek újak.
Amúgy nálam is egy hím guppi terjesztette el a tbc-t, szerintem ugyanabból a tenyészetből származott a tied is, mert a legtöbb hal importált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!