Betelepitésre váró akváriumomban 7 Nk-s vizet mértem, de mivel neon halat tennék bele és tudtomal annak 10-15-Nk kell, hogyan tudnám ezt élérni? Ja és mien növényt ajánlatok?
Vizmenyiség:280l
Talaj:3-6mm fekete bazalt
Szürés:2db crystal 3 belső szürő és 1 db általam készitet lasú áramlású külső szürő vattával és 3l siporaxal
Világitás:1db serablu sky royal 36w,1db sera plant color 36w,1db philips aqva relle 36w
Méret:160×50×50 cm
400 literes akváriumba csak 280 liter víz lesz?
3-6 mm-es fekete bazaltba való ültetést nem igazán javaslom, sem a használatát. Amúgy 0,27 wpl a fénymennyiség, ami ekkora akváriumnál nál szerintem közepes fényigényű növényeket is elbírhatja.
Amúgy a neonhal inkább lágyvizes hal, így a 7 nk neki pont jó, 10-15 nk-t azért írnak, mert már elviseli a csapvizet is, de csak az a legjobb, ahonnan származik.
Én 8 nk vízben tartom őket, semmi probléma.
Viszont a lágy vízhez szoktatás feladat, a kereskedés 20 nk vízben adta ki őket, otthon egy vödörbe tettem őket pihentetett csapvízbe ami szintén 20 nk.
1 bögre akvárium víz a vödörbe, 1 bögre csapvíz az akváriumba, kb 4 óra múlva be tettem egy neont az akvába, pillanatra kiszaladtam már hánykolódott, elpusztult.
Estig bögrézgettem, mértem nk-t a vödörben, 8 lett, akkor betettem az akvába őket, semmi probléma 2 hónapja.
Az első neon ozmozis sokkot kaphatott, én csesztem el mert nem mértem 4 óra után nk-t a vödörben.
A bazalt lehetne kisebb szemű, de tökéletes ezen a szinten. A neonoknak a fekete a jó talaj, ilyen fényen úgysem tarthatsz kényes növényeket, a nem kényeseknek meg tökéletes a bazalt is. A vized keményítésén nem kéne gondolkoznod, a neonnak igazából még lágyabb kéne. Ha felétek kemény a csapvíz, akkor az átszoktatás macerás lehet, de ha 7 nk-s víz folyik a csapból, akkor feltehetően a kereskedésben is ezzel töltik fel az akváriumokat. Ellenőrizni azért erősen ajánlott.
Növények: Anubiasok, Microsorum, Bolbitis, Cryptocoryne fajok, gömbalga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!