Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen víz alatt nevelhető...

Milyen víz alatt nevelhető szárazföldi növények léteznek?

Figyelt kérdés
Olvasom sok helyen,hogy szárazföldi növényeket raknak az akváriumba.De sehol sem térnek ki mindenre.És túl sok konkrétumot sem adnak.Megint máshol teljesen ellentétes dolgot lehet olvasni.Létezik ilyesmi működhet?Olvastam már,hogy:borostyánt.szilva,megy vagy épp almafa nőtt a víz alatt vagy fűz.Megoldható ez?Tud az a növény lélegezni egyártalán a víz alatt?
2010. jan. 14. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha semmilyen része nem lóg ki, akkor az eredetileg szárazföldi növények egy idő után elhalnak és elrohadnak a vízben.

Nem tartom lehetségesnek, hogy hosszú távon szárazföldi növényt vízben lehessen nevelni, ha meg teljesen ellepi a víz az egész növényt, akkor meg rövid távon sem lehetséges...

Még a mangrove-fának és a mocsári ciprusnak is kellenek léggyökerek, mert a rendes gyökereik egész életükben víz alatt vannak.

2010. jan. 14. 18:37
 2/9 Salx Narval ***** válasza:
Az anubiasz és a rákvirág fiatal hajtásai, alkalmasak az akváriumi ill a szárazföldi tartásra is.Amiről te olvastál az szerintem a mocsári növények, vízi növényként való árusításáról szólhatott.Hónapokat kibírnak a víz alatt, majd szétesnek, de akkor már nem lehet visszavinni.Sajnos gyakran látni mocsári növényeket az üzletben és tetszetős formája miatt, meg is vásárolják.Kihajthatnak a víz alatt,egyes szárazföldi növények, de nem bírják tartósan a víz alatt.
2010. jan. 14. 19:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk én cseresznyefát meg ilyesmiket olvastam.De gondoltam.hogy kamu mert semmi nem volt normálisan leírva.Próbálkoztam fűzzel abból akartam gyökérfűggönyt kialakítani de zavarossá tette a vizet a fűzfaág ezért kivágtam a francba.
2010. jan. 14. 20:11
 4/9 Salx Narval ***** válasza:
A bambusz alkalmas gyökérfüggönynek, fel kell darabolni és állítva rögzíteni, én dekorációnak szántam, de kihajtott a vízben.A vizipálma is jól gyökeresedik.A fűzön csodálkozom, hogy nem eredt meg.Természetesen csak akkor maradnak életben, ha hagyod, hogy kinőjenek a vízből.
2010. jan. 14. 22:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Megeredt volna a fűz csak ahol elvágtam folyatta a levét és zavarossá tette a vizet mindössze 5 napot töltött a vízben.De a bambusz is nagyon jól hangzik.
2010. jan. 15. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:
A hérdésed arra is terjedjen ki,hogy Milyen,nem mérgező...Ami lötyi jött abbol a fából,nem hinném hogy jóttesz a halaknak.
2010. jan. 15. 12:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Kifőzött szőlőág
2010. jan. 15. 13:42
 8/9 anonim ***** válasza:
szőlő tőke az a szőlő ág,és abbol mit nevvelsz?Kapásbol üveges bort?Vagy mazsolát?:D
2010. jan. 15. 15:17
 9/9 p-eti válasza:

Szia!

Ezt a kérdést én is sokszor feltettem és sajnos sehol sincs válasz rá.

Azonban az biztos, h ez "Scindapsus aureus" a víz alatt tökéletesen fejlődik. Ezt a futónövényt szinte mindenlakásban megtalálni. csak vágj le belőle egy tetsző darabot és rakd a vízbe (fenn marada vizen, ott is hagyhatod, akkor majd kikúszik az aquariumból)és tegyél rá vlmilyen nehezéket. hamarosan szőrös gyökereket ereszt és aztán új levelei is lesznek. azonban a levelek nem egyesével, hanem csoportokban fognak nőni és kisebbek lesznek, mint a szárazon. Sok fény kell neki, mert elrohad, azonaban gyorsan fejlődik és akár tenyésztésre is jól használható. 100%, hogy sok növényt lehet így vízalá dugni és szerintem ált. futónövények. Megpróbálhatod a növény család más rokonait is, lehet azok is használhatók..

2010. okt. 26. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!