Ha szárazföldi növénytáppal öntözöm a vizinövényeket, az jót tesz nekik?
Csak épp nem biztos, hogy a vízminőségre jó hatással van, mások az összetevőik. Én biztosan nem merném megreszkírozni.
Vízi növény-szárazföldi növény, nagy különbség, és így az igényeik sem ugyanazok
Nem hiszem, hogy kipróbálom, csak kíváncsi vagyok :)
Nincs még halam és pl a glosso növény, amivel befuttatnám a talajt, annak mintha azt olvastam volna, hogy kell nitrát, mert az valami mocsári posványban szeret lakni. Aztán az is lehet, hogy hülyeséget mondok.
Van pár típus, amit használhatsz, de a legtöbb nagyon káros az akváriumban. Az átlagos szobanövénytápokban ammóniavegyület vagy karbamid(ammóniára bomlik) a nitrogénforrás. Ez egy akváriumban leginkább algásít és mérgező a halaknak. És eleve nincs is szükség hozzáadott nitrogénre.
Amit többen használnak, az a fitohorm mikromax. Ez egy mezőgazdasági növénytáp, gazdaboltban kell keresni. Semmiféle nitrogén vagy foszfor nincs benne, csak mikroelemeket tartalmaz. A nagy kiszerelés miatt drágának tűnik, de kb. 200 Ft-ra jön ki az éves adagja.
Van még egy hatalmas probléma a szárazföldi növénytápokkal, mégpedig hogy nincsenek kelátolva. Ez azt jelenti, hogy a vízben nagyon hamar olyan formában lesznek, ami a növények számára használhatatlan. A vassal szokott a legtöbb probléma lenni, az gyakorlatilag egyből rozsda lesz, az pedig tönkre teszi a szűrőt, szűrőanyagokat, lerakódik mindenhová. És azért sem jó még, mert a legtöbb a nitrát és foszfor bennük, a nyomelelemek aránya kicsi. Tehát még ha nem is öntesz belőle annyit, hogy ezekből túl sok legyen, akkor nyomelemekből gyakorlatilag semennyi nem lesz.
Így ez használhatatlan.
Ezek szerint egy 1000 literes növényes akváriumba már érdemesebb Fitohorm mikromax-ot önteni.
Na köszi.
Kicsibe meg jó a ProFito (a legkisebb flakont se használom el fél év alatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!