Milyen vízinövényeket ajánlotok?
Én anubias párti vagyok, mert gyönyörű növény (számomra). :) Alacsony fényigényű, tápot se igényel annyira, mint pl. egy cabomba. Akkor pl. a gömbmoha is jó. :)
Remélem még más is ír, mert én ennyit tudtam hirtelen. :D
Szia!
Konkrát növényt nem nagyon tudok, nagyjából az előzővel értek egyet.
DE
itt elég sok növényt megtalálsz, mindenféle adatokkal:
bereek
Törpe kálmos
fényigény:közepes
15-20°C megfelel neki
a víz minőségére nem érzékeny.
Törpe vízilándzsa
fény.:gyenge
20-28°C
8cm nagyság
Tóalma
fény.:közepes vagy erős
20-24°C
csoportba kell ültetni
Kocsány nélküli ambulia
Fény.:közepes
18-24°C
6-7,5 pH kémhatású 4-12nk° keménységű vízben tartható
Óriás valiznéria
fény.:közepes vagy erős
18-24°C
közepesen kemény és semleges kémhatású vízben jól fejlődik.
bereek
Ide figyelj murr az aki másolja ezekről az internetes "akvarisztikai" weboldalakról az csak ti lehettek.Én tapasztalatból beszélek tehát erről ennyit.
bereek
és jó lenne ha egy kicsit utána keresnél az acorus gramineus var. pusilus vagyis a törpe kálmos után
bereek
mocsári növény tehát jól tartható akváriumban, akva-terráriumban és kerti tóban
:DDDDD
Csak azért méltatlak szóra, mert szeretek az ilyen iq negatív harcosokkal vitatkozni, szégyellem, de feldob :D
A törpe kálmos, ahogy mondtad, mocsári növény, emers, tehát víz alatt elpusztul. Egy darabig bírja, mondjuk egy hónapig, aztán vége. Tehát semmiképp nem javasolható akváriumba vízinövényként.
A másik a kocsány nélküli ambulia, amit szintén egetverő baromság nem kényes növényként javasolni, hiszen szinte lehetetlen akváriumban életben tartani. Táptalaj+micro-macro tápozás, rengeteg vas, co2 és izmos világítás mellett van esély rá...
Ha annyira nagy a tapasztalatod ezekről a növényekről, mutass már egy képet az akváriumodról... Kérlek mester... Taníts...
Láma :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!