Milyen vízinövényeket ajánlotok?
Nálam könnyen tartható a lilaoepsis és a bacopa is.
Másfél neoncsővel, kavics aljzatban jól megvan.
A másfelet úgy értem, hogy 1 neoncső + mellé egy vízalatti neon kiegészítésnek, mer az olcsóbb és nem kell hozzá foglalat de kb fele Wattos csak mint egy normális neon cső:
No hát ezzel így működik a dolog, még tápozás nélkül is, csak akkor lassabban nőnek.
Volt egyszer egy vizi hortenziám is, de az meghalt.
Van egy másik 45-ösbe Hydrocotyle, azt táptalajba raktam, bár lehet hogy a talaj pont nem is kéne neki, mert a vízbe is nyúlnak a gyökerei szanaszét. Ott kicsit több fény van, hát kicsivel hosszabb a neon mint az akvárium szélessége + 1 vízalatti neon van mellette :)
Egy kis Hemianthus és Marsilea is van nekem, de az igényes, hogy csak táptalajban marad meg és sok fénnyel. Csak őket világítom az aki közepén külön egy kis lámpával. De ezt talaj nélkül sima kavicsba is próbáltam, és úgy összementek a levelei és behúzta a nyakát, aztán inkább beraktam a talajba és ott szépen növekszik. Aranyos pici aljnövények ezek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!