Ha mindegyik kulso szuro beallva kb.400 l/h-rat teljesit, miert csinalna egy nagyobb teljesitmenyu szuro nagyobb aramlatot?
Hol olvastad?
Szerintem nem igaz, tudnak azok többet is.
Ha nagyon nagy az akvárium, érdemes 2-3 kisebbet belerakni.
Itt is valamelyk kerdesben ahol tanacsot kertek kulso szuro valasztasahoz.
2-3 kisebb miert lenne jobb? Mert a takaritasa felvaltva tortenne igy stabilabb lenne az egyensuly? Vagy meg miert?
Van egy szkennelt kezelésim: [link]
Minél nagyobb a pumpa teljesítmény annál nagyobb vízhozam, egy 700-as és egy 1500-as szűrőnél az akváriumban mért teljesítmény különbség 500 liter/óra.
Persze csalós, hogy a 700-as és a 900-as külső között csak 50 liter/óra a különbség.
Nekem van e 700- e 900, nagy külsőség van, az e 900 sokkal tovább bírja takarítás nélkül, messzebbre lövi a vizet, nagyobb a víznyomás, 1 darab esőztető csővel sokáig megfelelő áramlást csinál 200 literben, az e 700 112 literben.
Van még tetra ex400, ex 600, az ex 400 (400 liter/óra) 300 liter/óra alatt valamivel kezd, az ex 600 350 liter/óra körül, vagyis csak 50 liter/ óra a különbség.
Az 50 liter/óra szintén nem sok, a 4 watt különbség a motornál viszont rögtön látható,(6-10 watt) ha 1 darab esőztető csövet teszek mindkettőre a 600-as dupla akkora hullámokkal fodrozza a vízfelszínt, mivel erősebb a motorja.
Tehát a nagyobb teljesítményű szűrő jobban bírja a fojtást, hossz irányban 1 esőztető csővel messzebbre spriccel a jbl e-700 egy 80x40 magas akva aljzatát tisztán tartja ez 2 méter áramlatot jelent.
Az e 900 90x50 magas akva aljzatát rendben tartja ez 230 cm áramlat.
A tetra ex 400 egy 60x30 magas akvát rendben tart ez 150 cm áramlat.
Példa egy 120x50 magas akvánál 290 centi felett kell áramlás oda 1000/óra feletti 20watt feletti szűrő kell két kicsi csak akkor jó ha külön van áramoltató.
Az áramlást így értem: [link]
2 eseten melyk az idealis elhalyezes?
Platypus had kerdezem meg neked mekora akvariumod van es milyen a ket kulsod?
Nekem is két szűrő van.
Így mindenhol megfordul a víz.
Igaz kell a szűrés, teknős él benne. :D
Egy belső szűrőm van, illetve egy házilag átalakított akasztós szűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!