Miért tartható meg ívási időszakban (tilalmi időben) a 100 cm-nél nagyobb harcsa?
Figyelt kérdés
Nem értem, hogy egy kapitális harcsát miért nem illet meg ugyanolyan védelem mint hasonló korú süllő vagy ponty társát. Esetleg a harcsa egy kor felett nem szaporodik? Bocsánat ha nem jó kategóriában kérdezem, de nem találtam találóbbat.2014. ápr. 28. 11:45
1/2 anonim válasza:
Több oka van:
1./az idősödő élőlények egyre rosszabb hatásfokkal értékesítik a táplálékot, tehát a táplálékhal készletet célszerűbb fiatalabb harcsaállományal "feletetni"
2./az idősödő élőlények szaporodási képessége erősen csökken, - esetleg megszűnik
3./ a leglényegesebb: a nagyméretű harcsák negatíven szelektálják az adott víz állományát. Vagyis nem elégszenek meg a néhány dekás apróhalakkal, hanem ezeknek a fő tápláléka pl. méretes ponty is lehet.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a pontos és kimerítő választ. Hasonló tippjeim lettek volna, de nem tudtam volna így összeszedni.
2014. ápr. 30. 08:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!