Lehet gömb akváriumba tartani a Sziámi harcos halat? SÜRGŐS!
Én is azt mondom hogy az a minimum 20literes akvárium kellene neki.Fűtés és szűrés is kell!De világitás is,de átmenetileg ha csak akira van pénzed meg fűtőre akkor hajrá,de semmiképpen se gömbakváriumba tedd.Aki aranyhalat 100-150liter alatt tart ne csodálkozzon ha nem él sokáig a hal.És aki a gömbakvárium rossz mivoltát megkérdőjelezi,az nem ért sokat a halakhoz(nem a kérdezőnek szolt)
Az összes akvarista könyvben le van írva hogy kerüljük a gömbakváriumot.És elhihetitek hogy nem azért mert szerződésük van egy akvárium ragasztó gyártóval...(hisz a gömbaksit egybe öntik) Nem hülyeségből írják,és nem véletlen van ekkora"hiszti" a gömbaksi körül.Még ha nem is lenne káros,már akkor se kockáztatnék,ha ilyen visszhangja van,hogy betiltják,megőrül a hal, körbe körbe úszkál(bvár ezt hülye magyarázatnak tartom.A téglatest akváriumba kocka alakban úszik?) ,meg hogy nincs viszonyitási pontja(ezt se hinném,hisz ott a növény,vagy egyéb tereptárgy,nem kell ragasztási vonal,hogy tudjon mihez viszonyítani...) Én a legvalószínübb magyarázatnak azt tartom hogy az akváriumból való kilátás vagy teljesen megszűnik,tükröz a vízzel teli gömbaksi belülről,vagy mint valami szemüveg,ugy működik,és ahogy te is ha felveszel egy vastag szemüveget,homályosan látsz megfájdul a fejed és a szemed.És azt is valószínütlennek tartom hogy nem tud benne levegőt venni,vagy nem termelődik oxigén(ezt is szokták mondani).Mindegy,a lényeg hogy sok magyarázat van,tehát valami nincs rendben vele.Minek kockáztatni.Szerintem ugyis szebb a téglatest.Én nem tennék 5percre se gömbaksiba halat.Nem hogy ott élje le az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!