A siporaxxal és a fával mi legyen?
A fát ha hipóba teszed, magaddal cseszel ki. Magába szívja, hosszú-hosszú ideig kéne áztatni.
A biot is felesleges agyonütni. Az ecsetalga a körülmények között van jelen. Ha valami nem kezdvez neki, eltűnik. Ebből adódóan a helyzet az, hogy ha az ok nem szűnik meg, ugyanis vissza fog jönni.
*Az ecsetalga a körülmények miatt
Más: a fát kifőzni tudod. 30 perc bugyogó, forrásponton lévő víz a teljes fertőtlenítés.
Hát az eredeti nekem se megy be a rotorba . De árulnak kilóra jóval olcsóbban hasonlót ami nem olyan kemény. Ha ujjal dözsölöd mintha homok jönne le. Na ezt ki is dobtam.
Köszönöm a sok hasznos választ.
Már beletettem, de már vagy 3 félét vettem eddig. Volt amelyik tömörebb volt, másik lazább. Valamelyiknek nagyobb volt a luk, másikon kisebb. Lehet hogy van sokféle, mert szerintem 4 félét már láttam.
Nem tudom hogy most milyet fogtam ki. A régi sipo méretben picit nagyobb, mint az új, de az újat nem ellenőriztem különösképpen, csak picit átmostam, aztán beletettem. Egyelőre nem zörög a külső szűrő. Hogyha gond lesz vele, majd kiderül biztos.
Én csak kiegészíteném a tápozást, a neptun növénytápsó egy próbára elég ha nitrát hiány van az algásodás hátterében.
Ha beválik akkor jobb lenne egy kiszámíthatóbb táp, példa Green aqua macro 49 gramm/liter nitrát van benne azaz 49000mg,
---------------------------------
1ml G.A macro 49 mg nitráttal számolva a kb 100 literes víztömegednél kb 0,5 mg-ot emel.
Én 3-5 mg/liter nitrát szintet emelnék egy hét alatt, ez napi 1 ml, 1 pumpa nyomás.
Elsőre ha rendbe raktad szerintem próbáld ki a neptunt, persze a G.A táp mérföldekkel jobb, mellé kell profito is mivel a nitráttól lényegesen nagyobb kálium koncentrációt kell biztosítani, a G.A tápba meg felesbe van az N.K, a kálium átlag 3x annyiba kerül mint a nitrogén, gondolom ezért felesbe rakták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!