Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A siporaxxal és a fával mi...

A siporaxxal és a fával mi legyen?

Figyelt kérdés
Tegnap kérdeztem, hogy a teljes restartnál mi a teendő az akváriumnál, de elfelejtettem megkérdezni, hogy a siporaxot és a fát is vissza lehet tenni hypós áztatás után. Ha igen mennyi ideig álljon a hypos vizben?
2014. jún. 5. 03:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ááá nem akartam ennyit írni, most így sikerült, remélem tudod kamatoztatni, profito mellé én ha nincs más neptun növénytápsót szoktam nyomni ahol kevés hal van, vagy csak garnéla.
2014. jún. 6. 05:41
 12/17 YourDestiny ***** válasza:

A fát ha hipóba teszed, magaddal cseszel ki. Magába szívja, hosszú-hosszú ideig kéne áztatni.

A biot is felesleges agyonütni. Az ecsetalga a körülmények között van jelen. Ha valami nem kezdvez neki, eltűnik. Ebből adódóan a helyzet az, hogy ha az ok nem szűnik meg, ugyanis vissza fog jönni.

2014. jún. 6. 10:21
 13/17 YourDestiny ***** válasza:

*Az ecsetalga a körülmények miatt

Más: a fát kifőzni tudod. 30 perc bugyogó, forrásponton lévő víz a teljes fertőtlenítés.

2014. jún. 6. 10:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Kicsit lemaradtam. Visszatérve az elejére, nekem nem tud bemenni a rotorba a siporax, mert van egy szivacs a tetején és azon egy lukacsos műanyag lap. Viszont garnélákat találtam a szűrőben, ezért a beszívó csövére vettem egy új szivacsot és ráhúztam.
2014. jún. 6. 21:13
 15/17 A kérdező kommentje:

Hát az eredeti nekem se megy be a rotorba . De árulnak kilóra jóval olcsóbban hasonlót ami nem olyan kemény. Ha ujjal dözsölöd mintha homok jönne le. Na ezt ki is dobtam.

Köszönöm a sok hasznos választ.

2014. jún. 7. 06:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Már beletettem, de már vagy 3 félét vettem eddig. Volt amelyik tömörebb volt, másik lazább. Valamelyiknek nagyobb volt a luk, másikon kisebb. Lehet hogy van sokféle, mert szerintem 4 félét már láttam.

Nem tudom hogy most milyet fogtam ki. A régi sipo méretben picit nagyobb, mint az új, de az újat nem ellenőriztem különösképpen, csak picit átmostam, aztán beletettem. Egyelőre nem zörög a külső szűrő. Hogyha gond lesz vele, majd kiderül biztos.

2014. jún. 7. 11:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Én csak kiegészíteném a tápozást, a neptun növénytápsó egy próbára elég ha nitrát hiány van az algásodás hátterében.

Ha beválik akkor jobb lenne egy kiszámíthatóbb táp, példa Green aqua macro 49 gramm/liter nitrát van benne azaz 49000mg,

---------------------------------

1ml G.A macro 49 mg nitráttal számolva a kb 100 literes víztömegednél kb 0,5 mg-ot emel.

Én 3-5 mg/liter nitrát szintet emelnék egy hét alatt, ez napi 1 ml, 1 pumpa nyomás.

Elsőre ha rendbe raktad szerintem próbáld ki a neptunt, persze a G.A táp mérföldekkel jobb, mellé kell profito is mivel a nitráttól lényegesen nagyobb kálium koncentrációt kell biztosítani, a G.A tápba meg felesbe van az N.K, a kálium átlag 3x annyiba kerül mint a nitrogén, gondolom ezért felesbe rakták.

2014. jún. 7. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!