130 literes akváriumba nano halakból mennyit ajánlatos tenni hogy ne legyen tultelepitve?
Hát ha azt akarod hogy nyugis életük legyen, és elég kétfajta hal, akkor 2*10-et + 4db törpeszívóharcsát.
Ez a mennyiség még nem fog gondot okozni.
Tudom, hogy elavult meg stb,stb
Lesz egy nettó víztömeged berendezés után, példa ha sok kő, vastag ajzat kb 90 liter, akkor 90 cm hal, nano halak 3 cm körül vannak kifejletten, így max 30.
Egy jó szűréssel és jó társítással megoldható az is, csak gondolom hogy te nem fogsz jó szűrést csinálni.
Nekem spac 35 literbe van most kb 15db jól fejlett kis 2 centis halam. Ha azt megszoroznád 4-el, akkor 140 literre 60 hal jönne ki.
Azt kérdezted mennyit ajánlatos tenni, hogy ne legyen túltelepítve. A ne legyen túltelepítve azt jelenti, hogy kevés számot fogsz kapni, mert azt szeretnéd hogy a halaidnak legyen elég életterük, és így még azt is el tudtam képzelni, hogy egy biotópot csinálnál.
Ha azt kérdezted volna, hogy mennyi a max, amit belerakhatsz úgy hogy még nem döglenek meg, arra írtam volna a nagy számot.
Más a helyzet amikor több faj van együtt, mint amikor csak egy. Csapathalnál egy faj kevésbé idegesti a saját társait, mint több csapat egymást.
Van köztük kisebb-nagyobb helyigényű, ami nem a mérettől függ. Pl endlert, vagy törpegömbhalat beteszel nagy akváriumba, kis területen úsznak félórán át, míg egy boraras kilómétereket, pedig a boraras a kisebb.
Az endler kissé zaklató típus.
A törpegömbhal egy különc faj.
A törpeszívóharcsa bármivel társítható semleges.
A Galaxy + Danio tinwini = a tinwinik kerekednek felül és a galaxyk bújkálósabbak lesznek.
Amanda + galaxy + erythromicron + rubrodorsalis és boraras jól megvannak együtt.
A Pseudomugil gertrudae nem, mert kalászhal és ilyesztő a többieknek elsőre, de elviselik, csak nem szeretik.
Az a nem mindegy, hogy mit mivel és miből mennyit raksz. Az alap kérdésedben nem volt szó a szűrésről és arról se hogy mely halak jöhetnek szóba nálad. Így tehát erre konkrét, pontos számot nem lehet mondani, csak hozzávetőlegeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!