Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 25 literes nanoba melyik...

25 literes nanoba melyik szűrőt válasszam?

Figyelt kérdés

7 db Boraras brigittae és 8 db RC garnéla (+a kicsik) lakja.

Nemrég vettem egy hialea kínai csodát de 5 méterről is hallani a hangját és úgy rezeg, sőt inkább kalimpál a rotorja hogy lejön az üvegről. Ezt fogom visszavinni és szeretném becserélni.

Az áruk miatt ezekre gondoltam:

1. Eheim Pickup 2006 (ez nem levegőztet tehát szükséges egy kompresszor?)

2. Haqos Jular 300 (ez azért tetszett mert elvben mechanikai, biológiai és kemiai szűrő is egyben)

3. Hydor Pico (nekem eléggé gagyinak tűnik a szűrőszivacsa és ha minden igaz 6,5 wattot fogyaszt!)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. máj. 22. 12:33
1 2
 1/19 YourDestiny ***** válasza:
Ezek közül a 2006 a legjobb választás. Ha játszik, ajánlom még kicsit drágábban az Eheim AquaCorner 60-at. Gyárilag bio töltetes a szivacs mögött. 22,5 maqas, ha jól rémlik a rögzítővel, nem tudom, befér-e. Ha kell, megmérem.
2014. máj. 22. 12:38
 2/19 YourDestiny ***** válasza:
Nem kell légpumpa és levegőztetés se, csak megfelelő vízáramot (feszínhullámzást) kell biztosítania a szűrőnek.
2014. máj. 22. 12:38
 3/19 YourDestiny ***** válasza:
Bocs, most olvasom a farnélákat. Ez esetben méginkább megfontolandó az AquaCorner, ugyanis az direkt úgy van kialakítva, hogy sehogy ne jussonak nem kellő helyre a kis garnélák.
2014. máj. 22. 12:40
 4/19 YourDestiny ***** válasza:
farnéla... már írni se tudok :)
2014. máj. 22. 12:40
 5/19 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem mondani hogy van egy elite mini-m még régről de annak a szűrési képessége szerintem szinte jelentéktelen.

A Haqos gagyi? Vagy miért nem ajánlod? Vagy ez csak beetetés hogy mindenfélét tud szűrni?

És néztem még 2-t.

Happet Orca 250

Eheim MiniUp

Ezekről mi a véleményed?

A corner tetszetős lenne de sajnos elég drága.

És köszi a gyors válaszokat.

2014. máj. 22. 13:36
 6/19 YourDestiny ***** válasza:

A Haqos nem valami csúcsminőség szerintem, meg kicsi a szűrőfelülete. A Happetről most hallok először, szerintem valami extrém gagyi. A Pico szintén elég kis felületűnek tűnik, konkrét adatok után nem néztem. A MiniUp 10 literbe is vicc.

Vegyél akkor PickUp-ot, de ne 2006-ot, hanem 2008-at. Annyiba kerül, mint a kinézett Hydor. De ezekre mindre harisnyát kell húznod, mert a garnélák bemennek a szűrőbe.

2014. máj. 22. 13:47
 7/19 YourDestiny ***** válasza:
Inkább valami sűrű szúnyoghálót rászerkeszteni, mert harisnyával nem fog mechanikailag szűrni.
2014. máj. 22. 13:48
 8/19 A kérdező kommentje:
A Hydor pico 3590Ft az akváriumplus-ban az Eheim 2008 meg 5990Ft. De megfontolom tényleg és köszönöm.
2014. máj. 22. 14:25
 9/19 YourDestiny ***** válasza:

Miért ott nézed? A posta is drága.

Nézd, akkor itt a legegyszerűbb megoldás. Olcsó és hatékony, viszont kevésbé esztétikus. A garnélákkal se lesz gond.

A legelső tökéletesen elég, a pumpateljesítmény is szabályozható.

[link]

2014. máj. 22. 15:50
 10/19 A kérdező kommentje:

És mi lenne ha csinálnék egy külső szűrőt ehhez a nanohoz?

Egy 400 l/h-s hydor vízpumpával, és ha ez jó ötlet akkor mit kellene beletegyek és mekkora legyen a szűrőtérfogat.

Ja és az sajnos biztos hogy éjjel egyik sem mehetne...

Se külső se belső.:(

2014. máj. 24. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!