180 literes akváriumhoz melyik külső szűrőt válasszam?
Az alábbi típusok vannak "versenyben":
- Sera fil Bioactive 400 + UV
- Tetra EX 1200
- Aqua Nova NCF-1000
A Sera a legdrágább de azzal legalább minőségi szűrőanyagot adnak Siporax formájában. A Tetra olcsóbb és megbízható, de a szűrőtöltetét sokan kritizálják. Az Aqua Nova a legolcsóbb kategória, ezen felül nem tudom mennyire megbízható és milyen a hozzá adott szürőanyag.
A sera kizárva, megbízhatatlan, zajos, fölösleges hülyeségek vannak benne.
A másik 2 közül választanék, a szűrőtöltetük egy kategória, a tetra valamivel nagyobb teljesítményű. Nagyobb a vízforgatása, és nagyobb a szűrőtérfogata.
Mindkettő megbízható.
Az aqua egy jól sikerült atman koppintás, illetve úgy tudom, közös ősük volt (aqua pro) csak külön utakon folyatódott a gyártásuk. Sok ember használja.
A tetra nem olyan régen robban be, de ahhoz képest hamar népszerű lett, és nem véletlenül.
Én ezek közül egyértelműen a tetra felé hajlok egyébként.
Mindenesetre a sera meg az aquanova helyett inkább az atmant "versenyeztetném" meg a tetrával, úgy sokkal érdekesebb lenne.
Köszönöm az eddig válaszokat, én is a Tetra felé hajlok. Innen tervezem megrendelni a szűrőt: [link]
Bár más gyártók termékei is vannak itt, de előzetesen már utána olvastam a témának és azért választottam ki ezt a triót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!