Bamboochatheone kérdése:
112L-es akváriumhoz milyen külső szűrőt?
Szia 25 hal az milyen hal?
Atman cf-800
atman at 3336
EHEIM Classic 350
Egyébként nagyjából ez a minimum határ.
2012. máj. 26. 13:21
2/15 A kérdező kommentje:
5 páncélos harcsa
6 császárlazac
2 anci
2 vitorlás
6 platti
Kb ennyi.
Legolcsóbban a Serafil 900-hoz jutsz hozzá.
[link]
Ha minőségibbet szeretnél, akkor ott az Atman CF-600 vagy AT-3336, ezek 18-20 ezer környékén vannak. A gond az, hogy mindegyik szűrőbe szükség lesz külön jó minőségű biológiai töltetre.
Ha mindenképp 18 ezer alatt szeretnél, akkor az AquaNova NCF-800-as szűrőjét javaslom. Azért jobb a Sera szűrőjénél, mert ez már kerámiatengellyel rendelkezik, ami tartósabb, jobb a kopásállósága.
[link]
Jó minőségű szűrőanyaggal megpakolva egy AquaNova NCF-600, Atman AT-3335 vagy egy TetraTec EX600 is elegendő lehet, de akkor a belső szűrő elengedhetetlen, ugyanis a vízáram szinte nulla lesz. Ezeket én már mechanikai töltettel se terhelném le, max. egy előszűréssel.
2012. máj. 26. 13:30
4/15 A kérdező kommentje:
Biztosra akarok menni, szóval olyan kellene ami még a vizet is mozgatja rendesen nem csak így meglegyezi a tetejét. A serafil900-hoz kötelező a siporax? Valami olcsóbb jóminőségű biológia szűrőanyag van?
5/15 A kérdező kommentje:
Szerintem ez jó lesz bele, a 800 liter per óra megfelel. A Siporaxtól csak drágább szűrőanyag van, ami legalább olyan jó minőségű, és még nem is biztos, hogy hatékonyabb a Siponál. Legalább 1-2 liter Sipot vegyél bele, az elég lesz. Olvass egy kicsit róla, a hatékonyságáról, a szerkezetéről stb. Öntisztuló, nem szotul cserére, nem fojtja a szűrőt és a gyűrűk felületének vízkiszorítása is figyelemre méltó. Ha jól emlékszem az akváriumplusnál 2 ezer forint literje.
2012. máj. 26. 15:32
szotul - szorul, elgépeltem :)
2012. máj. 26. 15:33
8/15 A kérdező kommentje:
Akkor az majd a jövő zenéje lesz, most sajna már nincs annyim hogy ez beleférjen. Köszönöm a segítséget!
Akkor vedd meg az általam linkel Serafil-t 13 ezerért. Szűrőanyagokkal együtt is befér 18 ezer alá. Igaz, acéltengelyes, de nem hallani panaszokat vele kapcsolatban.
2012. máj. 26. 17:43
10/15 A kérdező kommentje:
Már az Atmant választom, mert szimpatikusabb nekem. Modernebb és 4 év gari is van rá meg töltet sem annyira rettenetes ami benne van plusz azért ez a bolt kicsit komolyabbnak is tűnik mint a pilisaqua...A serafilhez alkatrészt sem olyan könnyű már szerezni. Ehhez minden van, és kerámiás is. max 2-3 hónapig kibírja ez a bacto-max gyűrű.
Kapcsolódó kérdések: