250 literes akváriumhoz milyen külső (belső? ) szűrőt ajánlatok?
JBl rol eddig én csak rosszat hallottam, míg az atmannal sokan elégedettek. Nekem atmanom van, nem rossz, de vihetem szerelő hoz, mert szar a tomitese.
Belső szüronek én egy mattenfiltert ajánlok.
JBL!
Én még soha senkitől nem hallottam rá panaszt, leszámítva itt egy válaszadót néhány hete.
Az Atman egy kínai márka ami a JBL külső szűrőit másolva jutott el egy olcsó termékeket gyártó vállalattól egy viszonylag minőségi céggé. Úgyhogy kizárt, hogy az Atman jobb minőségű lenne mint a JBL és kevesebb lenne rá a panasz. Most már majdnem egy árban is vannak.
Úgyhogy szerintem ha megteheted, hogy vegyél egy külső szűrőt, ez nem kérdés!
Üdv,
Igen, az ,,egy válaszadó" alatt pont téged értettelek. =) Mióta ezt leírtad egy kérdéshez azóta érdekes módon mindenki sok panaszt hall rájuk, azelőtt pedig évekig senki. Az a gond, hogy itt valaki mond valamit és utána a többi megy utána mint a birka bármi nemű személyes tapasztalat nélkül. Nekem volt már Atman is, nem rosszak, de nem jobbak mint a JBL-ek, fizikai képtelenség lenne. =) Mint ahogy egy Mercinek kinéző kínai márka sem lehet jobb minőségű mint az eredeti Mercedes, mivel a Mercedes egy sokat bizonyított cég a kínai pedig ennek a másolata. Sokan panaszkodnak különböző fórumokon pl. az Eheim szűrőire is, de attól még az egyik legjobb, megfizethető árú szűrők a piacon.
Tegye fel a kezét akinek van személyes negatív tapasztalata egy JBL külső szűrővel! És egy Atmannal?
Fogadni mernék, hogy ez utóbbira több lesz a jelentkező.
Üdv,
Na haló!
Azt nem tudjuk mit szeretnél! Növényes, társas, sok növény, kevés növény! Milyen technika lenne mellette (világítás, Co2)?! Ezek hiányában is úgy gondolom, hogy egy Eheim prifessionel 3 2075-ös már elvinné (gyári pumpa teljesítmény 1250 l/h, töltet 6,5l). Nagyon fontos, hogy ebben MINŐSÉGI töltetek vannak!! Nem kell cserélni, míg a többinél igen ajánlott! Bármelyik márka is legyen!
Ahogy a fenti kollega írta, tapasztalat hiányában nem írok a többi márkáról, az Eheimről viszont csak jót tudok! Én 54l-est nyomatom 2071-essel! Még annyi kiegészítés, bármelyik mellett döntesz, bármilyen töltettel, purigent még dobj rá!
Üdv!
nem véletlen hogy az atmant a legtöbben jónak tarják és a jblt nem. nekem csak az atmannal van személyes tapasztalatom és azon belül is az at-3338-al és ez egy nagyon jó megbízható szűrő és lehet hogy régen a jblt másolták de mára nagyon jó szűrőket csinálnbak és nem a kínai cég serepében vannak, hanem az elismert mercihez hasonlítanám, hogy a te szavaidat használjam.
a kérdésre pedig inkább a 3338 kellenede még az sem biztos hogy belső szűrő nélkül elég, a 3337 biztos hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!