Ez nem lenne megvalósítható?
Kötelezni az állatkereskedőket, hogy amit ott vettél, azt vissza is vihesd, ők pedig adják le a megfelelő helyekre.
Így nem lenne tele minden tó invaziv fajokkal. A megunt kedvenceiket nem oda dobálnák az emberek, és az
Omszki tóban sem kéne félni, hogy a seggembe harap egy aligátorteknős. Meg akkor talán nem halnának ki a dunából a hazai halaink, bár mostmár lehet hogy mindegy. Nem lehet ilyen rendeletet hozni? Vagy nincs értelme?

Pedig igaza van a kérdezőnek abban, hogy jobb lenne ha lenne olyan hely ahol le lehetne adni az ilyen állatokat, mint pl a gyógyszertárak is kötelesek bevenni a lejárt gyógyszereket és fizetni a megsemmisítésüket, holott nem az ő hibájuk, hogy valakinél nem fogyott el a gyógyszer.
A probléma csupán annyi, hogy így is kevés pénz jut a menhelyeknek és ha még hivatalosan reklámozva is lenne, hogy "megunta házikedvencét? adja le nálunk!" akkor az elmúlt évek harcai a felelős állattartásról a kukában végeznék.

Nem én dobáltam a tavakba a sok halat, meg teknőst.
De ha menhelyen leadhatnák és ott árusítanák is ezeket az állatokat, akkor így körbe mehetne a dolog, egyik leadja, másik elviszi. Meg az állatkereskedésben is lehetne pár ilyen üres akvárium, ahova be lehetne dobni ezt azt, mások meg olcsón onnan megvehetik és a boltos még keresne is rajta, tehát én szerintem ez működhetne így is akár.

Amit leírsz, az nem így működik. Számvitelileg nem tudod elszámolni.
Valamint gondolj bele, az a felelőtlen ember, aki csak úgy kidobja az állatát, az nem fogja visszavinni egy boltba, főképp úgy, hogy nem kap érte cserébe semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!