250 literes akváriumomat akarom a lehető legjobb módon kialakítani a meglévő technikám felhasználásával. Tudnátok hasznos tanácsokkal ötleteket és segítséget adni?
Jelenleg több éve 150 literes akváriumom üzemel. A meglévő növényeim pedig Anubiasok gyökerekre kötözve, és fodros levelű vízikalász. A talaj kvarchomok. A szűrés Atman CF-1000 és Eheim Aquaball 180-as.
A tervezett világítás: QUAD T5 2x39W 6500K, a talajt kibővítem vagy cserélem (figyelembe kell venni a torekátumot, bendzsó harcsát ami a talajban lakik és a barlangásó ancit). Dísztárgyak maradnak gyökerek és kibővül egy hatalmas ágas-bogas mangrove fával amit a jobb sarokba akarok rakni mivel oda passzol a szabása (mérete kinyúlásokkal 45 cm minden irányba).
Mivel a gyökér nagy helyet foglal el ezért a meglévő halállomány marad benne kis módosítással ezért a szűrést nem terveztem bővíteni. Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Egyszerűbb lenne képekkel, a 150 literesedről, meg a 250-es üres benne a gyökér, esetleg a gyökérről egy kép.
Képek nélkül ez nem lesz népszerű kérdés, teljesen anonim klub, nem tud azonosítani senki a kérdéseddel.
Az Eheim Aquaball 180 szerintem kevés lesz, arányosan több áramlás kell a nagyobb akvába.
A külsődben ha van kerámia akkor én azt kidobnám, helyette is siporax inkább.
Nem csak a halak szennyezik a vizet, kitöltesz valamibe tiszta csapvizet, hagyod állni x ideig, büdös lesz és algás.
Ha a jelenlegi állapotod meg akarod tartani erősíteni kell a szűrőd biológiai hatékonyságát, célszerű csak szivacsot és bio anyagot tenni, nálam csak siporax van és szivacs, egyik külsőmbe perlonvatta. Ülepítésnek is tökéletes a siporax, a kerámia csak a víz áramlásának megtörésére jó, némi szennyeződést megfog, de korántsem annyit mint az érdes felületű siporax.
A 100 liter többlet az nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!