Sera nitrát teszt nullás eredménnyel?
Nem ismerem kimondottan ezt a tesztet, lehet, hogy 5 mg/liter alatti értéknél nulla.
Ellenőrizni úgy tudnád a tesztet, hogy kiveszel a vízből és nitrátot adsz hozzá, esetleg neptun tápsó.
Az 5 mg alatti nitrátszint lehet teljesen normális, sőt úgy az igazi.
Most nem mérettem egy ideje, nekem vízügyi iskolában szokták mérni, nagytestű halakkal 3-4mg/liter szokott lenni, igaz hetente, kéthetente kimetszek fél felmosóvödör növényt, főleg vallisneriát.
A zöld víz viszont ammónia többletre utal szerintem, ami ha 45 napos az akva akkor simán lehet.
Kb 2 hete indított ismerősöm egy akvát tetra szűrővel, Neptun biostartot nyomtunk minden nap a vízbe, 4. nap után olyan tiszta volt a víz mintha betörték volna az akva üvegét, ránéztünk a tetra szivacsára és tiszta nyálka volt.
Kipróbáltam én is, egy érett régi akvánál beletöltöttem azonnal kitisztul.
Vettem egy új tetra szűrőt, érett siporax ment bele, a biostart után olyan volt a víz mint a tej egész nap.
3. nap beleöntöttem a napi adagot, semmi tejesség, 5 perc után kvarcz tiszta a víz, nem bírtam ki ránéztem a szivacsokra, tiszta nyálka, takony volt.
Végig teszteltem az akvákat 1 bukott a neptun "tej" teszten, de annál is 3 nap után már 5-10 perc és tiszta.
Nagyon pozitívan csalódtam a neptunban, az ára pedig vicc 3 darabot lehet venni 1 sera nitrivec árán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!