Szerintetek még nem késő?
Egy új akvárium összeállítása, üres járatása, 3-4 hét, ennyit ha ilyen stádiumba van nem bir ki. A biológia átvitele is problémás, a 17 literes akváriumban levő víz+ ugyanannyi állott víz menyiségre nem sok a 150 literesbe.
Az éretlen szűrő is problémát jelent, a 17 literes szűrője nem lehet túl nagy.
Én szavaznék a 17 literes akváriumnál egy jobb minőségű aktív szenet a vízbe ami kiveszi az ammóniát és a nitritet, mellé egy heti 2X 5 liter vízcsere, ha minden igaz ettől gyorsan helyrejön.
Ha sikerült kikupálni eldöntheted a többit, tó vagy nagyobb akvárium.
Az aktív szénnel kapcsolatban egyet szögezzünk le, nem akarlak költségekbe verni, te tudod menyit számít neked az a hal, azt is te látod milyen állapotban van.
Kell egy háló, epres dobozt, zöldséges dobozt amivel lefedik, vagy van a tusoló háló, ami a közepén madzaggal van megkötve, abba belógatod az akváriumba, lehetőleg az áramlásba, valahova.
Van 800 ft körül kínai 100 grammos, azt hiszem resun, az hálóba van, de nagyon koszol, akárhogy mosod jön a fekete cucc belőle, inkább külső szűrőbe jó.
Én sera carbonost szoktam használni, az 2000ft körül van 250 gramm, 100 gramm/ 100 liter víz a dózisa, lényegében ugyanannyi mint a kínai, csak nagyobb a kiszerelés.
Ha többet lógatsz be mint 17 gramm akkor sem történik semmi, nem lesz baja a halnak. Én hetente cserélném, 3 hónapig elég így, sokkal tovább dolgozik, de biztos ami biztos alapon inkább hetente.
A dobozon 100 garamm/ 100 liter 6 hétig dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!