Szerintem kék alga, Mit tegyek?
Sziasztok!
Szerintem kék alga szaporodott el az akváriumban. Az aljzaton szőnyeg szerűen terjedt el olyan mintha egy összefüggő szőnyeg lenne. Én amikor kiszedem akkor nem érzem hogy büdös lenne (nem szagolgattam). Mit lehet tenni?
Először azt hittem sima zöldalga így vettem a szűrőbe Sera Phosvec granulat-ot de nem segített így az zöldalgát kizártam. Amúgy is az üvegen minimális volt a heti vízcsere (20%) alkalmával mindig leszedtem azt a keveset. Próbáltam keveset világítani az sem segített. A Barnaalga kezdeti megjelenésekor befejeztem a műveletet. A kaja amit a halaknak adok szinte mindig elfogy az utolsó szemig 1-2 percen belül.
Leírom milyen az akvárium így hátha egyszerűbb lesz!
200 liter
2X39W világítás + 36W kiegészítő de nem használom csak ritkán egyszerre a kettő. Napi 8 óra.
Tetra 700-as külső szűrő 2 liter siporax plusz a fentebb írt sera biolabda szivacs... Áramlás kb jó lehet mert a vizikalász ami bent van szinte folyamatosan mozog a vízben de lehet az aljzaton kevés lenne?
Halak Demasoni és Aranysügér pár. Ami mellesleg szaporodik elég intenzíven szóval szerintem ha nem lenne jó a vízminőség ezt nem tennék. 26,5C. Hallottam hogy antibiotikummal kell kezelni. De Én nem vagyok ezeknek híve valamilyen természetes megoldás ha lenne azt preferálnám nem baj az sem ha hosszadalmas!
Előre is köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!