Mit változtassak rajta? Mennyi tápot adjak? Többi lent.
Ugye egy növényes akvárium 4 tartópilléren nyugszik: táp, víz, fény, co2. A fény az első paraméter, a többit ehhez kell igazítani. Nálad adott egy low-tech világítási erő. a Vízről nem tudok semmit, az a 900 l/h külső szűrő? tápozás akkor jó, ha a halaktól származik elég nitrát és foszfát, egyébként az is lehet gond, ha nincs.
Tehát kéne a szűrésed pontosan, és az élőlények listája elsősorban.
A halak száma oké úgy, hogy kistestű halak főleg, persze ha neked nem túlzsúfolt így, és 0 körüli az ammónia.
A low-tech akvárium tápozására egy jól bevált eljárás, hogy a profito az alaptáp, és pl. GA macro-t csökkentve adagolva a nitrátot 10-15 körül tartod. De ha nincs mérőd, a legjobb "érzésre" adagolni, figyelni a növényeket, és mindig kicsit változtatni, ha kell.
Én pl. nem is mérem a tápokat, hanem a növényekre(és algákra) reagálok. Tipikus jelzés számomra pl. ha megjelenik az üvegen a zöld pontalga(foszfáthiány), akkor tudom, hogy macrokból kevés van. Ha emelek kicsit, akkor eltűnik, tiszta az üveg, ha véletlen sokat öntöttem jön a zöld por. Egyensúlyozni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!