Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől döglenek meg folyamatosa...

Mitől döglenek meg folyamatosan az aranyhalaim?

Figyelt kérdés

egy kb 20 literes akváriumban vannak (Voltak ketten, mostmár csak egy) egy algaevő hallal együtt. Az üzletben azt mondta az eladó nő, aki ért a halakhoz, hogy semmi bajuk nem lesz hogy együtt vannak. Azóta a 3. halam pusztul el. Algaevő meg él vidáman.

Mi lehet a baj? nem gömb akváriumban van, van levegőztető, kapnak enni is természetesen.

2009. dec. 15. 11:32
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
nem érzem úgy hogy segítséget kaptam volna, hisz mondtam hogy biztos hogy nem a hely szűke miatt döglött ki az egész akváriumom!! Ezt nem tudod felfogni te szerencsétlen? gondolom valami betegség (bocs halgyógyászatból nem vagyok túl jó) támadta meg a halakat, mert mindegyiknek piros volt a hasa alja amikor eltemettem őket. Olyan volt mintha "belső vérzése" lett volna, bár ez így hülyén hangzik.
2009. dec. 17. 16:50
 32/39 A kérdező kommentje:
a vízbe használok mindig kloranti fertőtlenítőt
2009. dec. 17. 16:51
 33/39 anonim ***** válasza:
35%

És a betegségeket szerinted mi váltja ki? Véletlenül sem a helytelen tartási körülmények, áááá... Biztos a hold - jupiter együttállása vagy a szomszéd Rozni néni mentálisan ráolvasott átka.

Te komolyan mondom nem vagy ép elméjú, ha tényleg hiszel abban, amit leírsz.

2009. dec. 17. 18:10
 34/39 A kérdező kommentje:

én úgy tudtam hogy a fertőzéseket általában más is kiválthatja... gondolom te az agybajt se a szomszéd rozi nénitől kaptad el..

múlthéten vettem a 2 aranyhalat, gondolom hordoztak valami betegséget, ez nem lehet?

2009. dec. 17. 19:46
 35/39 Salx Narval ***** válasza:
79%
Szerintem hagyjuk abba egymás sértegetését, talán így el is jutunk valahová.Bár már egyszer utaltam rá, hogy mit kellene tenni, de még egyszer megpróbálom.Az aranyhalnak nagyon gyors az anyagcseréje,ezért hamar beszennyezi a vizet.Az akváriumba kell egy jó minőségű szűrő és hetente le kell cserélni a víz 30%- át.A szobahőmérséklet elég, fűteni nem kell.Etetni felváltva kell őket aranyhaltáp,fagyasztott élelmiszer,forrázott zöldségek.Érdemes beiktatni egy koplaló napot is, hetente.A talajról rendszeresen el kell távolítani az ázalékot, ez egy 20liters akváriumnál elengedhetetlen.Új hal,növény vásárlásakor a halakat, növényeket fertőtleníteni kell(gyorsfürdő)Mielőtt a közös medencébe kerülne, egy hétig ajánlott karanténakváriumba tenni.Ezzel ki lehet kerülni az esetleges fertőzéseket.A helyes tartásukról már előzőleg írtam,az már a te dolgod, hogy elhiszed vagy nem.És az is a te dolgod, hogy betartod e amit írtam, vagy megint személyes sértésnek veszed, hogy rámutatok a tartási hiányosságokra.Hidd el nem az a célom, hogy kioktassalak, csak segíteni szeretnék, de segíteni csak annak lehet, aki hagyja. Természetesen beteg is lehetett a hal amit vettél, de ennek kellett, hogy legyen valami jele, a piros hason kívül, az már csak egy gombás fertőzés ami megtámadta a legyengült halat.Most ki kell mosni az egész akváriumot, a talajt is, fertőtlenítőnek használj sót, vagy neomagnolt, ezután jó alaposan ki kell öblíteni,és mehet vissza a talaj.A nővényeket és a szűrőt is fertőtleníteni kell.A növénynek elég egy jó erős malachit zöldes áztatás kb 20 perc.Ha elkészültél töltsd fel és üzemeltesd egy hétig halak nélkül.Ezután, járj el a leírt módon.Vegyél kisebb halakat, vagy nagyobb akváriumot, 20liter 1-év után már szűk az aranyhalnak, stresszhelyzetet okoz az pedig betegséget.Ha így sem érted meg, nem tudok mit mondani.SN.
2009. dec. 18. 06:17
 36/39 Salx Narval ***** válasza:
79%
Még egy mondat a szűrő tisztításáról. A szivacsot mindig a leszívott akváriumvízben kell kimosni,nem szabad teljesen tisztára, elég párszor kinyomkodni és mehet vissza.A szivacsban alakulnak ki a lebontó baktériumtelepek ezekre vigyázni kell, ha teljesen kimosod hetek kérdése amíg újra felszaporodnak.Újrakezdéskor érdemes baktériumkultúrát tenni a vízhez, vagy szórni a vízbe haltápot és halak nélkül üzemeltetni, minimum egy hétig az akváriumot.Jó hatású még, egy kis tőzegkivonat és egy evőkanál jódmentes konyhasó.De nem szükségszerű. SN.
2009. dec. 18. 06:36
 37/39 anonim ***** válasza:
56%
A stílusuk tényleg gyökér volt, amit nem értek, mert csak azt érték el, hogy megmakacsold magad. Pedig igazuk van, csak nem tudják, hogyan tálalják.
2009. dec. 21. 18:51
 38/39 anonim ***** válasza:
OKKÉ!!!!!!!!!!!!!
2010. szept. 12. 13:26
 39/39 Vikuci79 válasza:

Fúj de undorító vita lett itt.

Merem állítani, hogy a kérdező lány, a "gyökér" meg fiú.

Ha kérdez , akkor valószínű többet szeretne tudni és zavarja, hogy elpusztul a hal.

Egyébként meg a természetes élőhelyén van a legjobb sorsa. Ha elpusztul , ha nem, olyan mintha a kutya kenelben lenne mindig.

2019. ápr. 15. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!