egy kb 20 literes akváriumban vannak (Voltak ketten, mostmár csak egy) egy algaevő hallal együtt. Az üzletben azt mondta az eladó nő, aki ért a halakhoz, hogy semmi bajuk nem lesz hogy együtt vannak. Azóta a 3. halam pusztul el. Algaevő meg él vidáman.
Mi lehet a baj? nem gömb akváriumban van, van levegőztető, kapnak enni is természetesen.
szeretem az ilyen embereket, mindig jót rögöhök rajta..
De azt nem gondoltam volna hogy ki tudod számolni az akváriumom térfogatát :D
Végeztem én is gyorsan egy számolást (ha már itt tartunk), és te azt irtad hogy 328literes akváriumban tartasz 18db halat. hát szerintem akkor 18liter akvárium (víz) jut egy halnak, de ezek a halaid 15-20cm-esek.. hát szerintem nálam jobb az arány... 23literes akváriumba 2 darab 2 cm-es halacska... vagy rosszul gondolom nagyokos?
no mindegy, az értelmes embereknek köszönöm a segítséget
2009. dec. 15. 16:02
12/39 anonim válasza:
Sziasztok,beszállnék a vitába.Kedves "gyökér"-nek nevezett barátunknak igaza van.És az a gyökér csak,aki ekkora akváriumba ilyen halat tart.Minden egyes szava igaz,100-200liter akvárium kell.És elárulnád,hogy melyik aranyhal az amelyik 2-4cm?Jo,igen,az ujszülött...Azon kivül az összesnek,még a teleszkópszeműnek is nagyobb akvárium kell.(100l).És el is hiszem hogy évek óta van halad.Nem drága kicsit h havonta uj halat veszel?Vagy eddig max kistestű halakat tartottál,pl neonhal.Minden esetre,ne nagyon hívd magad haladó akvaristának.Talán a Kezdetek kezdőjének,vagy valami hasonlóak(és nem lenne baj ha nem tudnád,de hogy még miután valaki segít,elmondja hogy kell 100liter,még utána neked áll feljebb és okoskodsz...Na ezért vagy még a kezdőknél is lejjebb.Na jó halkínzást.
2009. dec. 15. 16:10
13/39 anonim válasza:
Az utolsó válaszodra kérdezhetek valamit? 5 neonhal 20 liter vízben :4liter jut egy halra. 200Literbe 50neonhal ugyan ugy 4liter.Mégis meikben tartanád szivessebben?Hol nagyobb az úszótér?Ha ugy nézzük mint te akkor vegyél egy 6literes aksit az aranyhalnak...Aztán sírva kérdezgetsd hogy mi baja...
2009. dec. 15. 16:18
14/39 anonim válasza:
A "gyökér" stílusú vagyok, ha már így ismertek. Na elöször is a kérdezőnek: nem az arány, hanem az úszótér számít. Szerinted melyik jobb: 200 literben 50 neon, vagy 20 literben az 5 neon. A 200 literben 50 neon jobban fogja érezni magát, mert nagyobb az úszótér, tehát az arány tök mindegy, ja és nem mindegyik aranyhalam 20 cm-es! Vannak újszülöttek, és így vannak 18-an!!!! Tehát nálam nemcsak az arány jobb hanem az úszótér is!!!! És ne ugassátok le a haladókat, mert többet tudnak! És ha te ahogy állítod haladó vagy, hát... olvass több könyvet akvarisztikáról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. dec. 15. 17:33
15/39 anonim válasza:
ezt már szeretem mindenki mindenkit oszt.
csak így tovább.....
2009. dec. 15. 17:33
16/39 anonim válasza:
Ja és azért vagyok nagyokos, mert többet tudok, ezek szerint a nagy tudósok és Einstein is nagyokos??? Hát ha ez a gondolkodásmódod akkor nagyon tudlak sajnálni te NAGYON H*LYEGYEREK!!!!!!!!!!!!!
2009. dec. 15. 17:36
17/39 A kérdező kommentje:
igen, ez egyre izgibb.
Nem láttál még 2-3 cm-es aranyhalat??? Hát pedig a kereskedésekbe ilyeneket árulnak, nem bitang 20-30centiseket.. hihetetlen, mi?
Nem havonta veszek halakat, utóbb 3 pusztult el (1 év alatt) amióta az algaevőm is megvan. Látod a kérdést, te GYÖKÉR erre irányult a kérdés!!!!
Kb így néz ki a még élő halam (méreteket nem tudok, az enyém 2-3 cm BÉBI hal)
azt még tisztáznám hogy NEM KERTI TAVI HALAKRÓL VAN SZÓ!!!!
2009. dec. 15. 18:47
19/39 anonim válasza:
Fétyolfarkó aranyhal is megnő,nem 2-4 cm.Jócskán megnő.Továbbá gratulálok,tényleg sokáig élnek nálak a halaid.Szeretnék a halad lenni.Már ha EMO lennék.3aranyhal 1 év alatt,és erre vagy büszke?Eláruljam neked hogy 3-vayg akár 7 évig is élhetnek az aranyhalak,és nem 4 hónap az életük?Nem,inkább nem mondom el,még a végén észheztérnél...Mien szörnyü lenne nekik ha kapnának egy 100 literes akváriumot...Csak így tovább,te kezdők kezdője
2009. dec. 15. 20:34
20/39 anonim válasza:
Bocsi,ha közbe szólok de mind a 2 félnek igaza van...:)Tényleg más hangnembe is lehetett volna válaszolni a kérdésre ,de a válaszadónak is igaza volt,mert a fátyolos farkú aranyhal is nagyra megnő és legalább 100 literes akvárium kell hozzá.itt egy videó amit megnézheti a kérdező:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!