Mikor kell először takarítani? Beüzemeltem a külső szűrőmet, mikor kell először takarítani és milyen időközönként?
Az akvárium indítása után talán érdemes 2 havonta takarítani (az első fél évben) utána ráér 3-4-5 havonta. Látni fogod, ha csökken a teljesítménye, de egy jól beállt biológiai egyensúlyt nem kell, és nem is szükséges megbolygatni.
Egyébként nekem az Eheim szűrőmnél (3 hónapja van meg) a csöveken szűkítőidom van, ami azt jelenti, hogy egy vastag és egy vékonyabb cső van összekötve egy műanyag szűkítővel. Pont tegnap takarítottam a csöveket, és egy picit szivárog a víz, de 1-2 nap után már teljesen ráfeszül a cső, és eláll a szivárgás. Néha gondolok rá, hogy mekkora poén lenne, ha szétjönne a csövezés, pláne, hogy ott van a földön a 8 darabos elosztós konnektor.
De ezekre nem kell gondolni, hogy mi lenne ha...nem szabad mindentől félni az életben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!