Most veszek külső szűrőt még sosem használtam. Milyen időközönként kell karbantartani? Valamint mit is jelent a karbantartás?
A nagy karbantartáshoz kell pár dolog, persze mindenki másképp csinálja, lehet egy olyan hogy veszel egy légpumpát, 1000ft noname, és egy porlasztó követ, légtömlőt (400ft) bedobod a porlasztó követ egy vödörbe bubizzon, vagy van a belső szűrős megoldás amikor egy vödörben keringeted a vizet. Egy rendes karbantartás időigényes a baktériumok meg elpusztulhatnak, ezért kell így A többit ide leírtam (mentsd le magadnak)
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__5..
A négyes válaszomat olvasd át, benne egy link, ott le van írva minden.
„Köszönöm szépen! akkor ha megveszem a szűrőt akkor kenjem le az összes tömítőgyűrűt és utána jöhet az üzembehelyezés?”
Igen előbb bekenni a tömítéseket utána összeszerelés.
„és minden külsőnél a biologiai szűrőanyagot is át kell mosni tisztításnál az akvárium vízébe ? „
Minden szűrőanyagot csak abba szabad mosni, én szoktam javasolni a műanyag boltokban kapható tejes ládát, 1000 Ft és abba kényelmesen el lehet takarítani a példa tetra 1200 nyolc liter szűrőanyagát.
Végül is erre már üzenetbe rákérdeztek, leírom,
Van a szűrőn egy tömlő adapter, elzárod a csapokat, így leválaszthatod a külső szűrőt, a szűrőanyagok bele egy tejes ládába, felöntöd legalább 10 liter akvárium vízzel, átmosod, koszos víz leönt, felöntöd újra akvárium vízzel, porlasztó bubizzon, vagy belső szűrő keringesse a vizet.
Magát a szűrőt meg a csöveket műanyag idomokat mindent nagy nyomással kiveretsz vízzel, le van írva a fentebbi linkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!