Van egy bettám egy bettatartó akvába. Va benne szűrő, fűtő, növény és csigák. Miért büdös? Vizet cserélek 70% ot és akkor is ugyan olyan büdös. Mi a baj?
Kedves kérdező!
Megértheted hogy a többiek kiakadtak!
A bettád nem gyenge ammónia mérgezésben szenved :(
Nagyon kicsi amibe van, szűrés sem megfelelő ezáltal a vízminőséged sem lesz jó.
Ha van rá mód és lehetőség, szerezz neki egy nagyobb akváriumot, 30 litertől már megfelelő lesz.
Keress kicsit több infó, az akváriumokról, halakról, és hogy milyen igényeknek kell megfelelnie az adott hal tartásánál.
Amúgy segítőkészek a többiek, csak az ilyen dolgokon kicsit kiakadnak.
És ugye ez érthető.
Ne feledd, te vagy a felelős a kis életért amit felvállaltál!
Van egy rossz hírem, nem létezik olyan, hogy betta tartó akvárium, legfeljebb az eladó fantáziájában aki rádsóz minden szart.
Egy bettát így kell tartani:
"az nem kicsi amiben a halkereskedésekben tartják a hím bettákat?"
Láttál már kiskutyákat árulni fél négyzetméteres ketrecből piacon?
Elárulom, ha valaki megveszi, és hazaviszi, nem egy fél négyzetméteres ketrecbe teszi, hogy ott élje le az életét, hanem leteszi a földre, hogy mászkáljon az udvaron, sőt, még sétálni is elviszi.
A halakat is csak tárolják, amíg meg nem veszi valaki.
Nem díszakváriumban vannak a boltban, ha minden halnak az optimális tartási körülményeit rendeznék be, 3ezerszer akkora üzlethelyiséget kéne bérelni, meg rá kéne költeni az akváriumokra néhány millió forintot.
Ahol vettem ott a pult mögött TARTJÁK mert azok a "mintaakváriumok,, ez amit vettem úgy van kiirva hogy betta tartó.
Van még egy 54 lityis akvám is amiben éppen aranyhalakat (2) teleltetek. Azok mellé bemehet?
Én már nem mondok semmit.
Nem kell akvaristának lenned ahhoz, hogy utánanézz a dolgoknak.
54 literesbe teleltetni aranyhalat, ugyancsak kínzás. A teleltetés ugyebár, saját tavambó kiindulva kb. 5 hónapot jelent, tehát ezek a szegények, az év (majdnem) felében egy szűk, nettő 35 liter körüli víztömegben vannak. Nekik bizony minimum 200 liter kellene. [link]
Ha koikról van szó, akkor a helyzet még rosszabb. Lehetne ekkorában teleltetni TALÁN, ha megfelelő szűrés és levegőztetés mellett, gyér világítással 10 fok körül tartanád a vízet. De nyilván nem így van.
A tavat pedig érdemes 150 centisre kialakítani, hogy ezek a szegények békében élhessenek.
Aki pedig ilyen bettaartót vesz, annak szerintem elég szegény az empatikus készsége és a lelkivilága, aki pedig árul, azt büntetni kellene. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!